50 g voita
400g sekoitelma pekonia, makkaraa ja Rönkä naudan paistikuutiota
1 iso sipuli
10 valkosipulinkynttä
1 raastettu porkkana
1 tl fenkolinsiemeniä
2 rkl punaviinietikkaa
1 rkl tomaattipyrettä
1 nippu rosmariinia
Kourallinen silputtua persiljaa
400g vihreitä papuja
Muutama rkl korppujauhoja
Oliiviöljyä
Tähteä viidestä
(0 arviota)
Lämmitä uuni 150°C asteeseen. Kuumenna uuninkestävä kannellinen pata liedellä keskilämmölle, lisää voi sekä paistikuutiot ja ruskista muutama minuutti. Vähennä lämpöä ja lisää viipaloitu sipuli, kokonaiset valkosipulinkynnet, porkkana sekä fenkoli. Jatka kypsentämistä kunnes vihannekset pehmenevät.
Kaada sekaan punaviinietikka ja sekoita. Lisää tomaattipyree, puolet rosmariinista ja persilja. Keitä seosta hiljalleen ja sekoittele n. 10 minuutin ajan. Laita kansi päälle ja laita ruoka uuniin tunniksi. Tunnin kuluttua poista kansi ja anna aterian olla uunissa vielä toinen tunti. Sekoita välillä. Kun aikaa on jäljellä 30 minuuttia, lisää pavut ja sekoita.
Ota pata uunista, ripottele päälle jäljellä olevat yrtit, korppujauhot, hieman öljyä ja laita annos takaisin uuniin n. 5-10 minuutiksi. Tarjoile leivän ja vihreiden kasvisten kanssa.