Cassoulet - Rönkä - maussa on sen voima

Cassoulet

Cassoulet

Kauppalista

  • 50 g voita

  • 400g sekoitelma pekonia, makkaraa ja Rönkä naudan paistikuutiota

  • 1 iso sipuli

  • 10 valkosipulinkynttä

  • 1 raastettu porkkana

  • 1 tl fenkolinsiemeniä

  • 2 rkl punaviinietikkaa

  • 1 rkl tomaattipyrettä

  • 1 nippu rosmariinia

  • Kourallinen silputtua persiljaa

  • 400g vihreitä papuja

  • Muutama rkl korppujauhoja

  • Oliiviöljyä

0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Cassoulet

Lämmitä uuni 150°C asteeseen. Kuumenna uuninkestävä kannellinen pata liedellä keskilämmölle, lisää voi sekä paistikuutiot ja ruskista muutama minuutti. Vähennä lämpöä ja lisää viipaloitu sipuli, kokonaiset valkosipulinkynnet, porkkana sekä fenkoli. Jatka kypsentämistä kunnes vihannekset pehmenevät.

Kaada sekaan punaviinietikka ja sekoita. Lisää tomaattipyree, puolet rosmariinista ja persilja. Keitä seosta hiljalleen ja sekoittele n. 10 minuutin ajan. Laita kansi päälle ja laita ruoka uuniin tunniksi. Tunnin kuluttua poista kansi ja anna aterian olla uunissa vielä toinen tunti. Sekoita välillä. Kun aikaa on jäljellä 30 minuuttia, lisää pavut ja sekoita.

Ota pata uunista, ripottele päälle jäljellä olevat yrtit, korppujauhot, hieman öljyä ja laita annos takaisin uuniin n. 5-10 minuutiksi. Tarjoile leivän ja vihreiden kasvisten kanssa.  

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.