Chili con carne lasagne

Chili con carne lasagne

Kauppalista

  • 700 g Rönkä Naudan jauheliha 10%
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen paprika
  • 2 tl chilijauhetta
  • 2 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl jauhettua kuminaa
  • ½ tl kuivattua meiramia
  • 1 lihaliemikuutio
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 400 g kidneypapuja
  • 3 dl vettä
  • 2 rkl balsamicoa
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Rypsiöljyä

Juustokastike:

  • 100 g voita

  • 2 dl vehnäjauhoja

  • 1 l täysmaitoa

  • 150 g juustoraastetta

  • Suolaa

  • Ripaus jauhettua muskottipähkinää

0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Chili con carne lasagne

Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet ja silppua ne hienoksi silpuksi. Pilko myös paprika n. ½ sentin kokoisiksi kuutioiksi.

Kuumenna paistokasari keskilämmölle ja lisää öljy. Kuullota ensin sipuleita öljyssä n. 5 minuutin ajan ja lisää sen jälkeen paprikat, chilijauhe, paprikajauhe sekä kumina. Kypsennä pari minuuttia koko ajan käännellen.

Ruskista seuraavaksi naudan jauheliha; nosta pannun lämpötilaa ja lisää jauheliha pannulle. Paista, kunnes jauheliha on kokonaan ruskistunut. Voit myös ruskistaa jauhelihan kahdessa erässä, mikäli se vaikuttaa kiehuvan ruskistumisen sijasta.

Valmista lihaliemi: lisää kiehuvaan veteen lihaliemikuutio, sekoita ja kaada liemi pannulle. Lisää pannulle myös tomaattimurska, tomaattipyre, balsamico, meirami, sokeri ja ripaukset suolaa ja pippuria maun mukaan. Sekoita hyvin, kuumenna poreilevaksi ja jätä hautumaan n. 30 minuutiksi. Tarkkaile seosta, jotta se ei pala pohjaan tai kuivu (voit tarvittaessa lisätä hieman vettä).

Valuta ja huuhtele kidneypavut lävikössä ja lisää ne chilin sekaan. Odota, kunnes seos jälleen kuplii ja jatka kypsennystä vielä 10-15 minuuttia.

Maista chiliä kypsennyksen aikana ja lisää mausteita tarvittaessa.

Lopuksi sammuta levy, laita paistokasariin kansi päälle ja anna chilin vetäytyä n. 10 minuutin ajan. Tämä tasoittaa maut kunnolla.

Esilämmitä uuni 175°C asteeseen ja valmista seuraavaksi juustokastike: sulata voi paksupohjaisessa kattilassa ja lisää jauhot koko ajan sekoittaen. Lisää maito vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Hauduta kastiketta n. 10 minuuttia ja lisää mausteet sekä juustoraaste. Pidä huoli, että kastike kuplii kunnolla jotta jauhoisuus katoaa kastikkeen mausta.

Voitele uunivuoka ja kaada jauhelihakastiketta sen pohjalle. Lado sen jälkeen lasagnelevyjä, juustokastiketta ja jauhelihakastiketta vuoron perään vuokaan kunnes vuoka on täynnä. Päällimmäiseksi tulee juustokastiketta ja jos haluat, voit vielä kuorruttaa sen juustoraasteella.

Paista lasagnea 175°C uunissa n. 45 minuuttia ja kokeile sen jälkeen kypsyys. Nosta lasagne uunista ja anna sen vetäytyä n. 10 minuuttia.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)