Erätulien juhlakäristys

Erätulien juhlakäristys

Kauppalista

  • 400-750 g Rönkä Aito Poronkäristys tai Rönkä Poron paistikäristys
  • 0,33 l tummaa olutta
  • 1 pkt pekonia
  • Lihaliemikuutio
  • 1 sipuli
  • Voita paistamiseen
  • 1 rkl sinappia
  • Smetanaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Erätulien juhlakäristys

Tummasta oluesta saat ryhtiä käristyksen liemeen, ja maltaisuus taittuu hienoiseksi makeudeksi käristystä haudutellessa. Makean tasapainoa taittamaan on valittu pekonia, hapokasta sinappia sekä täyteläistä smetanaa. Lienee sanomattakin selvää, että tämä yhdistelmä sulaa suussa ja saa aikaan tyytyväisiä hymähdyksiä niin sammalmättäällä kuin valkoisten pöytäliinojenkin äärellä.

Valmistusohje:

Kuumenna valurautapata keskikorkealle lämmölle. Jos voi sihahtaa kun lisäät sen pataan, lämpötila on hyvä. Ruskista käristyslihat ja silputtu pekoni voissa. Lisää loppuvaiheessa isoiksi paloiksi pilkottu sipuli ja kuullota vielä hetki.

Lisää olut, lihaliemikuutio ja sinappi. Hauduttele pienillä tulilla (tai lieden matalalla lämmöllä) välillä sekoitellen kunnes neste on lähes kokonaan haihtunut.

Keitä juhlavan aterian kaveriksi puikulaperunat ja asettele jokaiselle lautaselle muutama peruna, reilu kauhallinen käristystä, iso nokare smetanaa ja vaikkapa suolakurkkuja, mikäli niitä repusta löytyy. Kotiolosuhteissa puikulaperunoista voi tehdä täyteläisen muusinkin.

Maistuu parhaalta erätulilla, mutta ei jätä kylmäksi ruokapöydässäkään!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)