Georgialainen papupata

Georgialainen papupata

Kauppalista

Mausteseos:

  • 4-5 valkosipulinkynttä
  • ½ rkl kuivattua korianteria
  • Ripaus kuivattua tilliä
  • Ripaus kuivattua minttua
  • ½ tl jauhettua sarviapilaa
  • ½ tl kynteliä TAI timjamia
  • ½ tl chilihiutaleita
  • Ripaus suolaa

Papupata:

  • 400 g kidneypapuja
  • 100 g paprikakuutioita
  • Kourallinen tuoretta persiljaa
  • 1 iso tomaatti
  • 1 sipuli
  • Kourallinen tuoretta korianteria
  • Ripaus sahramia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 laakerinlehteä
  • Mustapippuria
  • Suolaa
  • 4 rkl öljyä
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Georgialainen papupata

Valmista ensin mausteseos: laita kaikki mausteseoksen ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi.

Laita kattilaan pavut, laakerinlehdet ja 1-1,5 litraa vettä. Kuumenna keskilämmölle, jotta pavut alkavat pehmentyä. Pilko sillä välin tomaatti, sipuli ja silppua yrtit.

Laita tuore korianteri, valkosipulinkynnet, pippuria ja suolaa mortteliin ja jauha tahnaksi.

Kuullota sipulit öljyssä pehmeiksi ja laita ne odottamaan seuraavaa vaihetta.

Valuta vesi pavuista, mutta ota nestettä talteen n. 3 dl. Painele pavut karkeaksi massaksi kauhan tai perinteisen muusinuijan avulla. Lisää papujen joukkoon morttelissa jauhettu tahna, 1 rkl mausteseosta sekä kuullotetut sipulit. Lisää pieni loraus öljyä tarvittaessa. Lisää myös papujen keittovettä kunnes seos on notkeahkoa muhennosta.

Kypsennä kasarissa 4-5 minuutin ajan, kunnes seos kiehahtaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai mausteseosta.

Perinteisesti lobio valmistetaan pienissä saviastioissa uunissa, jossa pavut hautuvat hiljalleen.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)