Härkää punaviinikastikkeessa

Härkää punaviinikastikkeessa

Kauppalista

  • 400 g Rönkän punaviinimarinoitua härän paahtopaistia suikaleina
  • 100 g sipulia hienonnettuna
  • valkosipulia
  • 1-2 laakerinlehteä
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl väinönputkea / lipstikkaa
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 2 dl voimakasta punaviiniä (shiraz, tempranillo, tannat tms.)
  • vettä
  • 150 g sieniä viipaleina ( metsäsieniä, tuoreita herkku- tai siitakeseiniä)
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Mikään ei lämmitä yhtä mukavasti kuin haudutettu punaviinistä makunsa saava naudanlihapata. Perunat, pasta tai riisi imee mahtavat maut sopivan juoksevasta kastikkeesta ja punaviini mureuttaa lihan mukavan mureaksi.

- Kuullota sipuli ja valkosipuli, lisää mausteet ja sekoita. Ruskista lihasuikaleet kevyesti.

- Sekoita kuullotetut ja ruskistetut raaka-aineet, lisää viini, vesi ja sienet. Hauduta miedolla lämmöllä pari tuntia, kunnes liha on mureaa.

- Tarjoa keitettyjen perunoiden, pastan tai riisin kanssa.

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.