Tähteä viidestä
(0 arviota)
Hasselbackan perunat ovat visuaalinen ja herkullinen lisuke liharuoille, kuten mehukkaalle paahtopaistille. Perunoiden pinta ruskistuu kauniisti uunissa ja parmesaani tuo paitsi suolaisuutta, myös umamin vivahteen. Voit halutessasi valella perunoita voisulalla myös useampaan otteeseen paistamisen aikana, jotta voita tunkeutuu syvälle perunan viiltoihin, jotka avautuvat hieman uunissa.
Leikkaa perunoihin viillot n. 3mm välein lähes pohjaan asti. Hyvä vinkki on käyttää puulusikkaa veitsiohjurina, etteivät viillot mene perunan läpi. Vapaalla kädelläkin homma onnistuu, kunhan on tarkkana.
Voitele leivinpaperilla vuorattu vuoka tai uunipelti ja asettele perunat siihen viiltopuolet ylöspäin. Jos vuoka ei tule ihan täyteen, voit leikata perunoiden pohjan tasaiseksi jotta perunat pysyvät pystyssä. Kaada voisula perunoiden päälle jotta sitä valuu jokaiseen viiltoon. Sirottele pinnalle vielä 50/50 korppujauho/parmesaani -seosta.
Paista uunin alatasolla 175°C asteessa n. puoli tuntia. Seuraile perunoiden väriä ja lisää puolivälissä hiukan lisää voisulaa ja korppujauho/parmesaani -seosta. Ota perunat uunista kun väri näyttää sopivalta ja perunat tuntuvat sopivan kypsiltä haarukalla tai hammastikulla testattaessa.