Hasselbackan perunat

Hasselbackan perunat

Kauppalista

  • Sopiva määrä pienehköjä kiinteitä perunoita
  • Voisulaa
  • Korppujauhoja tai pankojauhoja
  • Raastettua parmesaania
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Hasselbackan perunat

Leikkaa perunoihin viillot n. 3mm välein lähes pohjaan asti. Hyvä vinkki on käyttää puulusikkaa veitsiohjurina, etteivät viillot mene perunan läpi. Vapaalla kädelläki onnistuu, kunhan on tarkkana.

Voitele leivinpaperilla vuorattu vuoka tai uunipelti ja asettele perunat siihen viiltopuolet ylöspäin. Jos vuoka ei tule ihan täyteen, voit leikata perunoiden pohjan tasaiseksi jotta perunat pysyvät pystyssä. Kaada voisula perunoiden päälle jotta sitä valuu jokaiseen viiltoon. Sirottele pinnalle vielä 50/50 korppujauho/parmesaani -seosta.

Paista uunin alatasolla 175°C asteessa n. puoli tuntia. Seuraile perunoiden väriä ja lisää puolivälissä hiukan lisää voisulaa ja korppujauho/parmesaani -seosta. Ota perunat uunista kun väri näyttää sopivalta ja perunat tuntuvat sopivan kypsiltä haarukalla tai hammastikulla testattaessa.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)