Hunajainen pulled beef

Hunajainen pulled beef

Kauppalista

  • 1-1,5 kg Rönkä Naudan paistia
  • 2-3 dl lihalientä
  • ½ dl hunajaa
  • ½ dl fariinisokeria
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 1 tl Worcestershire-kastiketta
  • 6 valkosipulinkynttä murskattuna
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Hunajainen pulled beef

Kun haudutat naudan paistia pitkään reilusti hunajaa ja sokeria sisältävässä liemessä, sokeri karamellisoituu ja muuttuu hieman paahteisen makuiseksi. Samalla valkosipuli makeutuu ja luovuttaa reilusti aromia lihan joukkoon. Jos makeiden elementtien määrä arveluttaa, voit vähentää fariinisokerin määrää, mutta emme suosittele hunajan vähentämistä tässä reseptissä, sillä se saa ja kuuluukin maistua lopputuotoksessa.

Voit tarjoilla ylikypsän paistin reiluina paloina, tai repiä sen haarukoiden avulla burgereiden, tortillojen tai voileipien täytteeksi. Myös riisin kanssa tämä makea pulled beef toimii erinomaisesti! Jos haluat lisätä aasialaista makua naudanlihaan, heitä joukkoon pari tähtianista.

Valmistusohje:

Poista naudan paisti pakkauksesta ja taputtele lihan pinta kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa paisti lihassyitä pitkin kahtia, jotta naudan paisti mahtuu paremmin padan pohjalle ja liemi peittää lihan mahdollisimman hyvin.

Kaada uunipataan kaikki marinadin ainekset ja sekoita vispilällä, kunnes seos on tasaista. Nosta naudan paistin puolikkaat pataan ja siirrä kannella peitetty pata uuniin 125°C asteeseen. Kypsennä paistia uunissa 6-8 tuntia, kääntäen lihoja kerran tai kaksi kypsennyksen aikana.

Kun liha on todella mureaa, nosta paistin puolikkaat laakeaan tarjoilukulhoon ja revi liha kahdella haarukalla pulled beef -tyyliin. Lisää paistolientä revityn lihan joukkoon, jotta saat lihaan sopivasti kosteutta.

Jos tarjoilet lihan heti, täytä leivät/tortillat/burgerit revityllä naudanlihalla ja popsi parempiin suihin mahdollisimman pian valmistuksen jälkeen. Jos lisukkeiden valmistamisessa kestää vielä jonkin aikaa, laita valmiiksi revitty liha uunin jälkilämmölle, jotta se pysyy lämpimänä.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)