Israelilaiset pasteijat

Israelilaiset pasteijat

Kauppalista

Taikinakuoret:

  • Filo- tai voitaikinalevyjä
  • 1 kananmuna voiteluun
  • 2-3 rkl seesaminsiemeniä

Perunatäyte:

  • 3 isoa perunaa kuorittuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • Suolaa
  • Mustapippuria

Lihatäyte:

  • 400 g Rönkä Nautajauheliha 10%
  • 1 sipuli
  • Nippu korianteria silputtuna
  • Ripaus kanelia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Israelilaiset pasteijat

Kuori ja keitä perunat suolavedessä. Kuullota samalla sipuli pienessä määrässä öljyä. Kun perunat ovat kypsiä, kaada vesi pois ja painele perunat haarukalla karkeaksi muusiksi. Lisää oliiviöljy, mausteet ja kuullotettu sipuli ja sekoita.

Lihatäytettä varten silppua sipuli, valkosipuli ja korianteri hyvin hienoksi silpuksi. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää loppuvaiheessa sipulit, korianteri sekä mausteet ja kypsennä kunnes neste on haihtunut ja sipulit ovat alkaneet hieman pehmentyä.

Lämmitä uuni 200°C asteeseen. Leikkaa voitaikinasta neliöitä ja annostele täytettä reilun ruokalusikallisen verran neliön keskelle. Taita taikinalevy kolmioksi ja painele reunat yhteen.

Voitele kaikki pasteijat kananmunalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Paista uunissa 15-20 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)