Itse tehdyt tortillat - Rönkä - maussa on sen voima

Itse tehdyt tortillat

Itse tehdyt tortillat

Kauppalista

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl vettä
  • 3 rkl öljyä
  • ½ tl suolaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Itse tehdyt tortillat

Sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja lisää sitten öljy sekä vesi. Vaivaa käsin tai yleiskoneella n. 10 minuuttia, kunnes taikina on tasaista. Lisää tarvittaessa vettä, jos taikina tuntuu liian paksulta.

Jaa taikina 8 osaan. Jauhota työtaso ja kaulitse taikinasta ohuita, pyöreitä tortillalevyjä. Nosta levy kerrallaan suoraan kuivalle paistinpannulle (keskilämpö tai hieman lämpimämpi) ja paista molemmin puolin, kunnes pintaan tulee tortilloille tyypillisiä ruskistuneita täpliä. Jos käytät pinnoitettua paistinpannua, suositellaan korkeintaan keskilämpöä, jotta pinnoite ei menisi pilalle. Tähän tarkoitukseen teräs, hiiliteräs tai valurauta ovat parempia vaihtoehtoja.

Nosta valmiit tortillat lautaselle ja peitä keittiöpyyhkeellä. Tarjoile kuumina omien suosikkitäytteidesi kera!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.