Jauheliha-bataattilaatikko - Rönkä - maussa on sen voima

Jauheliha-bataattilaatikko

Jauheliha-bataattilaatikko

Kauppalista

  • 400 g Rönkä Nautajauheliha 10%
  • 2 bataattia
  • 4 perunaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 laakerinlehti
  • Kourallinen tuoretta persiljaa silputtuna
  • Öljyä
  • Suolaa
  • Pippuria
  • 1-2 dl lihalientä
  • 100 g mascarponea
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl pankojauhoja (tai korppujauhoja)
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Jauheliha-bataattilaatikko

Kuori bataatit ja perunat ja keitä niitä runsaassa vedessä, kunnes ne ovat pehmenneet.

Kuumenna paistokasari keskilämmölle, lisää öljyä ja kuullota sipulisilppua, kunnes sipuli alkaa olla hieman läpikuultavaa. Lisää sen jälkeen jauheliha sekä murskatut valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha kauttaaltaan.

Lisää sen jälkeen tomaattimurska, laakerinlehti, lihaliemi sekä mausteet makusi mukaan. Lisää joukkoon myös silputtu persilja. Jatka hauduttamista matalalla lämmöllä 15-20 minuutin ajan.

Valuta vesi pois perunoista ja bataateista. Soseuta ne sähkövatkaimella tai käsisurvimella ja sekoita joukkoon mascarpone. Jos sose on liian paksua, lusikoi joukkoon hieman lientä pannulta. Mausta suolalla ja pippurilla.

Esilämmitä uuni 200°C asteeseen. Voitele uunivuoka kevyesti ja kaada sen pohjalle jauhelihakastike. Lusikoi kastikkeen päälle bataatti-perunasosetta, ripottele pinnalle pankojauhoja tai korppujauhoja ja heitä päälle muutama pieni voinokare.

Paista vuokaa uunissa n. 15 minuutin ajan kunnes pinta saa kauniin ruskean värin.

Tarjoile suolakurkkujen ja raikkaan salaatin kera!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)