Tähteä viidestä
(0 arviota)
Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna paistokasari tai suuri, syvä paistinpannu keskilämmölle ja kuullota sipulia oliiviöljyssä, kunnes sipuli alkaa olla hieman läpikuultavaa. Nosta lämpöä ja lisää joukkoon jauheliha. Ruskista lihat huolellisesti ja lisää tarvittaessa öljyä.
Kun lihat ovat ruskistuneet, laske lämpötila takaisin keskilämmölle ja kaada joukkoon risottoriisi. Sekoita jatkuvasti, jotta riisi ei pääse palamaan! Kun riisikin alkaa näyttää hieman läpikuultavalta, lisää pannulle silputtu valkosipuli ja kypsennä, kunnes valkosipulista alkaa irrota aromia. Älä päästä valkosipulia paahtumaan, jotta siitä ei tule kitkerää.
Kaada pannulle paseerattu tomaatti, lisää oregano ja sekoita. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää joukkoon lihalientä vähän kerrallaan. Lisää myös sokeri taittamaan tomaatin happamuutta ja mausta tarvittaessa suolalla (lihaliemessä on kyllä suolaa, mutta voi olla että tarvitset hieman lisää).
Kun riisi on al dente, eli siinä on pientä purutuntumaa, se on sopivan kypsää. Risoton kuuluu olla melko notkeaa, eikä missään nimessä kuivaa. Lisää lopuksi raastettu parmesaani sekä revitty mozzarella ja sekoita.
Tarjoile ihanan pehmeä, notkea ja venyvä risotto höyryävän kuumana!