Juustoinen kinkkuvuoka

Juustoinen kinkkuvuoka

Kauppalista

  • 5 dl kuutioitua joulukinkkua
  • 1 kg perunoita
  • 50 g voita
  • 1 sipuli
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 3½ dl täysmaitoa
  • 5 dl raastettua cheddaria
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Ruohosipulia
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Juustoinen kinkkuvuoka

Esilämmitä uuni 200°C asteeseen. Kuori ja siivuta perunat veitsellä tai mandoliinilla pari milliä paksuiksi siivuiksi. Silppua myös sipuli hienoksi ja kuullota sitä pannulla voissa miedolla lämmöllä.

Ripottele sipuleiden joukkoon vehnäjauhot sekä paprikajauhe. Jatka kuumentamista koko ajan sekoittaen, kunnes seos paksuuntuu. Lisää maito vähitellen, koko ajan sekoittaen. Kun kastike on paksuuntunut ja tasaista, lisää joukkoon kuutioitu kinkku ja nosta kastike sivuun odottamaan.

Levitä puolet perunasiivuista uunivuoan pohjalle ja mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi puolet kastikkeesta perunoiden päälle ja ripottele kastikekerroksen pinnalle puolet cheddarraasteesta. Tee toinen kerros samalla tavalla.

Peitä vuoka foliolla ja kypsennä uunissa n. 45 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Poista folio ja kypsennä vielä n. 20-30 minuuttia, kunnes saat pintaan kauniin kullanruskean värin.

Nosta vuoka uunista ja anna sen levätä n. 5-10 minuuttia. Silppua pinnalle reilusti ruohosipulia ja nautiskele!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)