Kantarellikastike - Rönkä - maussa on sen voima

Kantarellikastike

Kantarellikastike

Kauppalista

  • 1 kg tuoreita kantarelleja
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl crème fraichea
  • 5 dl lihalientä
  • 2 sipulia
  • 1 rkl tuoretta persiljaa silputtuna
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Voita
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Kantarellikastike

Kuutioi sipulit ja kuullota ne pannulla voissa. Lisää sitten puhdistetut kantarellit kokonaisina tai puolitettuina ja jatka kuullottamista, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut. Lisää viimeisenä murskattu valkosipulinkynsi.

Lisää seuraavaksi vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Kaada lihalientä vähän kerrallaan pannulle, jatkuvasti sekoittaen kunnes kastike suurustuu ja on suhteellisen juoksevaa. Anna hautua liedellä n. 20 minuuttia, keittäen kastiketta kokoon.

Loppusilauksena lisää joukkoon crème fraiche ja kiehauta vielä kuplivaksi. Mausta suolalla, pippurilla sekä persiljalla ja tarjoile esimerkiksi naudan paistin kanssa!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.