Karjalanpaisti - Rönkä - maussa on sen voima

Karjalanpaisti

Karjalanpaisti

Kauppalista

  • 400 g Rönkä naudan paistikuutiot
  • 400 g porsaan lapaa tai paistia kuutioina
  • 2 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • 2 tl suolaa
  • puolikas kourallinen kokonaisia maustepippureita
  • 6-10 kokonaista mustapippuria
  • vettä
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Karjalanpaisti

Lämmitä uuni tai leivinuuni 175°C asteeseen.

Kuutioi sipulit ja porkkanat ja lado ne mausteiden ja lihojen kanssa kerroksittain padan pohjalle. Lisää vettä niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät.

Laita pata uuniin ilman kantta n. tunniksi, jotta lihat hieman ruskistuvat. Sen jälkeen sekoita hieman ja laita kansi päälle. Kypsennä uunissa vielä n. 2 tuntia, jotta lihat mureutuvat suussa sulavan pehmeiksi.

Tarjoile keitettyjen perunoiden ja tuoreen ruisleivän kanssa. Tästä ei perinneherkku juuri parane!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.