Kermainen maksakäristys

Kermainen maksakäristys

Kauppalista

  • 500g Rönkä naudan maksa (pala)
  • 1 iso sipuli
  • 2 dl kuohukermaa
  • Suolaa
  • Timjamia
  • Valkopippuria
  • Voita paistamiseen
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Kermainen maksakäristys

Naudan maksa on hyvä raaka-aine monestakin syystä: se on edullista, vähärasvaista, rautapitoista, ja sopivina määrinä säännöllisesti nautittuna hyvin terveellistäkin. Vaikka maksan maku jakaa mielipiteitä, oikein valmistettuna se ei ole lainkaan väkevää tai kitkerää, vaan oikein suussa sulavaa ja mureaa.

Jos haluat lieventää maksan makua, leikkaa se muutamaan osaan ja liota yön yli maidossa. Maksakäristystä ajatellen tämä ei ole välttämätön toimenpide, sillä kohmeisesta maksasta on helpompi vuolla sopivia lastuja, ja lopuksi lisättävä kerma kyllä pehmentää makua selvästi.

Valmistusohje:

Vuole pakastetusta maksasta mahdollisimman ohutta siivua puukolla, kuten käristystä tehdessäsi. Jos maksa on sula, leikkaa varoen terävällä veitsellä ohutta lastua ja paista ne nopeasti runsaassa voissa kuumalla valurauta- tai muulla paksupohjaisella paistinpannulla.

Kun maksa on ruskistunut hieman, heitä sekaan myös kuutioitu sipuli. Pienennä levyn lämpötilaa ja paista, kunnes sipulikin on pehmennyt ja saanut hieman kauniin ruskeaa väriä. Mausta suolalla, valkopippurilla ja timjamilla ja kaada lopuksi kerma käristyksen sekaan. Hauduta kasaan pienellä lämmöllä, kunnes pannulla on ihanan paksu ja kermainen käristys.

Nauti tuoreen ruisleivän tai keitettyjen puikulaperunoiden kanssa!

Reseptiin liittyvät tuotteet

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)