Kiinalainen kastike

Kiinalainen kastike

Kiinalainen kastike

Kauppalista

  • 400 g Rönkä naudan paistisuikale naturel
  • 3 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 sipuli reiluina siivuina
  • 4 rkl soijakastiketta
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 4 dl lihalientä
  • 3 rkl maissijauhosuurustetta
  • kasviksia maun mukaan (esim. parsakaali, paksoi, paprika, porkkana)
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Kiinalainen kastike

Ruskista lihat pannulla korkeassa lämpötilassa nopeasti. Nosta lihat lautaselle ja lisää pannulle tilkka öljyä.

Kuullota kasvikset öljyssä niin, että niihin jää purutuntumaa. Lisää fariinisokeri, soijakastike, riisiviinietikka ja lihaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Suurusta maissijauhosuurusteella ja sekoita koko ajan. Lisää lopuksi lihat kastikkeeseen ja keitä hiljalleen vielä 5-10 minuuttia niin, että lihat mureutuvat hieman lisää.

Tarjoile riisin kera.

Vinkki: voit tehdä samalla ohjeella kanakastikkeen vaihtamalla lihaliemen kanaliemeksi, tai kasvisversion korvaamalla lihaliemen kasvisliemellä!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.