Knödelit - Rönkä - maussa on sen voima

Knödelit

Knödelit

Kauppalista

  • ½ kg vaaleaa leipää (hieman kuivuneita)
  • ½ l maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 nippu persiljaa
  • 1 sipuli
  • 2 kananmunaa
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • ½ tl muskottipähkinää
  • 1 tl mustapippuria
  • voita
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Knödelit

Leikkaa leivät kuutioiksi ja aseta kuutiot kulhoon. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja kaada se leipäkuutioiden päälle. Anna leipien turvota n. 30-45 minuuttia.

Sekoita seuraavaksi kananmunat, suola, pippuri, muskottipähkinä sekä silputtu persilja taikinan joukkoon.

Silppua sipulit hienoksi silpuksi ja kuullota ne pannulla voissa pehmeiksi. Lisää kuullotetut sipulit taikinan joukkoon ja sekoita.

Muotoile taikinasta enintään nyrkin kokoisia palloja ja keitä niitä suolavedessä 15-20 minuuttia, kunnes ne nousevat pintaan. Nosta kypsät pallot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.

Tarjoile gulassin, lihakastikkeen tai sienikastikkeen kera!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.