Maksaburgerit

Maksaburgerit

Kauppalista

  • N. 400g Rönkä naudan maksa, jauhettu, pala tai viipale
  • 400g Rönkä Naudan jauheliha 20%
  • 1 keskikokoinen sipuli

Muut täytteet makusi mukaan

  • Majoneesi
  • Ketsuppi
  • Sinappi
  • Cheddarjuusto
  • Tomaatti 
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Maksaburgerit

Siivuta sipuli ja paistele sitä pannulla öljyssä tai voissa miedolla lämmöllä jotta se alkaa hiukan karamellisoitua. Sipulia voi paistella pitkäänkin, jopa puolikin tuntia, mutta jo viidessä minuutissa sipulista tulee jo pehmeää ja sipulin kitkeryys muuttuu makeudeksi. Kaada karamellisoidut sipulit monitoimikoneeseen jossa on leikkuuterät.

Jos ostit maksan paloina, voit lisätä samalla maksan koneeseen. Ota jauheliha ja laita se sekoituskulhoon. Jos maksa on valmiiksi jauhettua voit lisätä sen suoraan jauhelihan sekaan. Jos ostit maksan palana tai siivuna, aja se monitoimikoneen leikkuuterillä pieneksi. Maksa saa olla jopa tahnamaista kun lisäät sen jauhelihan sekaan. Jos haluat hiukan maksaisemman maun, etkä välitä jos pihvien rakenne hiukan kärsii, voit lisätä enemmänkin maksaa. Yleissääntönä on hyvä pitää suhteena 50/50, jauheliha/maksa.

Sekoita massa kunnolla käsin ja muotoile haluamasi kokoiset pihvit. N. 100-150g on meidän mielestämme juuri sopiva koko.

Paista pihvit kuumalla pannulla voissa, n. 2 minuuttia per puoli. Jos käytät juustoa, pihvien käännön jälkeen lisää juusto pihvin päälle jotta se hiukan sulaa. Lämmitä leivät paahtimessa tai pannulla ja täytä burgerit haluamillasi täytteillä. Nauti!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)