Mandariinihärkä - Rönkä - maussa on sen voima

Mandariinihärkä

Mandariinihärkä

Kauppalista

  • 800 g Rönkä Valkosipuli Härkäsuikale
  • 1 dl maissitärkkelystä
  • Öljyä paistamiseen
  • 1 dl mandariinimehua
  • 2 rkl raastettua mandariininkuorta
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl miriniä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 dl sipulinvarsia
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Mandariinihärkä

Kuumenna paistinpannu tai wokkipannu hieman keskilämpöä kuumemmaksi. Pyöräytä härkäsuikaleet maissitärkkelyksessä niin, että lihat peittyvät kauttaaltaan jauhoilla. Ruskista lihat nopeasti runsaassa öljyssä, tarvittaessa 2-4 erässä. Nosta lihat pannulta lautaselle tai kulhoon odottamaan seuraavaa vaihetta.

Sekoita kulhossa n. 2 rkl maissitärkkelystä, mandariinin tai appelsiinin mehu, raastettu kuori, sokeri, mirin, soijakastike ja raastettu inkivääri. Kaada seos pannulle ja sekoita jatkuvasti, kaapien samalla pannulta lihan paistamisesta jääneet maut kastikkeen sekaan. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kastike paksuuntuu.

Lisää seuraavaksi lihasuikaleet ja seesaminsiemenet kastikkeeseen ja anna kiehahtaa jälleen. Lisää lopuksi silputut sipulinvarret ja nosta pannu liedeltä.

Tarjoile heti keitetyn jasmiiniriisin kera!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.