Marokkolainen lammastagine - Rönkä - maussa on sen voima

Marokkolainen lammastagine

Marokkolainen lammastagine

Kauppalista

  • rypsiöljyä
  • 400-500 g Rönkä Meri-Lapin karitsan paistia
  • 1 tl suolaa
  • 2 sipulia silputtuna
  • 1 tl jauhettua kuminaa
  • ½ tl kanelia
  • ½ tl paprikajauhetta
  • 6 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1 dl kuivattuja aprikooseja
  • 3-5 dl lihalientä
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Marokkolainen lammastagine

Kuumenna valurautapata liedellä keskilämmölle. Kaada pannulle rypsiöljyä ja lisää kuutioitu karitsa, mausta suolalla. Ruskista lihoja n. 5 minuuttia tai kunnes lihakuutiot ovat ruskistuneet kauttaaltaan. Nosta lihat sivuun ja laita pannulle silputtu sipuli. Kuullota sipulit pehmeiksi ja lisää suolaa, kumina, kaneli, paprikajauhe ja murskatut valkosipulinkynnet. Jatka kuullottamista.

Kun kasvikset ovat pehmenneet, lisää pataan hunaja sekä tomaattipyre. Kaada nyt mukaan myös ruskistetut lihat sekä neljään osaan leikatut aprikoosit. Sekoita hyvin ja kaada päälle juuri sen verran lihalientä, että lihat peittyvät.

Säädä lämpö sille tasolle, että liemi poreilee hieman. Anna hautua n. 1 tunnin ajan kunnes liha on mureaa ja sulaa suussa!

Voit tarjoilla padan kuskusin tai keitetyn riisin kera. Halutessasi voit koristella annokset tuoreella korianterilla.

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.