Murea poropata - Rönkä - maussa on sen voima

Murea poropata

Murea poropata

Kauppalista

  • 1 kg Rönkä Poronpaistia
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tlk Guinnessia tai muuta tummaa olutta
  • 3 dl lihalientä
  • 1 pieni lanttu
  • 4 porkkanaa
  • 4 isoa perunaa
  • Kourallinen kuivattuja luumuja pilkottuna
  • Kourallinen tuoretta persiljaa silputtuna
  • Suolaa
  • Pippuria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Murea poropata

Esilämmitä uuni n. 170°C asteeseen.

Ruskista kuutioitu poronpaisti voissa ja oliiviöljyssä uuninkestävässä padassa ja mausta suolalla sekä pippurilla. Nosta kypsät lihat padasta sivuun odottamaan.

Laita pataan hieman lisää voita ja oliiviöljyä ja ruskista karkeasti pilkottu sipuli. Kun sipuli on ruskistunut, lisää jauhot ja sekoita, kunnes jauhotkin ovat saaneet väriä. Lisää olut ja jatka kuumentamista kunnes liemi alkaa kuplia. Laita tässä vaiheessa lihat takaisin pataan ja pienennä lämpöä niin, että seos kiehuu hiljalleen.

Kuori ja pilko porkkanat ja lanttu sopiviksi suupaloiksi. Laita ensin porkkanat ja lantut pataan ja kaada päälle lihaliemi. Sekoita, maista, mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla ja lisää pilkotut luumut. Kypsennä uunissa n. 2 tunnin ajan kannen alla.

Lisää lopuksi kuoritut ja kuutioidut perunat ja jatka kypsentämistä uunissa (n. tunnin ajan), kunnes perunat ovat pehmenneet sopivasti. Lisää viimeiseksi persiljasilppu ja tarjoile höyryävän kuumana!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.