Naudan etuselkä grillissä - Rönkä - maussa on sen voima

Naudan etuselkä grillissä

Naudan etuselkä grillissä

Kauppalista

  • Rönkä naudan etuselkää (1 iso pihvi syöjää kohden)
  • Dry rub -mausteseos makusi mukaan
  • Savustuslastuja tai savustuskiekkoja
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Naudan etuselkä grillissä

Kostuta savustuslastuja vedessä n. puoli tuntia. Voit käyttää myös isompia savustuskiekkoja etenkin hiiligrillissä, jolloin ne antavat savua tasaisesti pidempään. Hiero pihvien pintaan kuivamausteseos.

Lämmitä grilli keskilämmölle. Kaasugrilliä käyttäessäsi sytytä vain toisen puolen polttimot, hiiligrillissä kasaa hiilet grillin toiseen laitaan. Laita paksut, n. 3 cm pihvit grillin toiseen päähän ja avaa sen puolen ilma-aukot. Lisää savustuslastut hiilien tai polttimoiden päälle (etenkin kaasugrillissä tulee käyttää teräksistä savustuslastukoria/laatikkoa) ja varmista, että lastut alkavat tuottaa riittävästi valkoista savua. Savusta lihoja 1 - 1,5 tuntia, tarkistaen aina välillä grillin lämpö ja lihojen kypsyysaste. Lisää lastuja ja hiiliä tarpeen mukaan, jotta lämpötila ja savuntuotto pysyvät tasaisina.

Kun lihat ovat lähellä haluttua kypsyysastetta, siirrä ne suoralle lämmölle ja paista lihan pintaan ihanan rapea pinta. Siirrä lopuksi folioon vetäytymään n. 5 - 10 minuutiksi ja tarjoile haluamiesi lisukkeiden kera!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.