Naudan rosmariinifile

Naudan rosmariinifile

Kauppalista

  • n. 1,5 kg Rönkä Naudan sisäfile
  • 2 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
  • 1½ rkl suolaa
  • 3 tl mustapippuria
  • Öljyä paistamiseen

Piparjuurikastike

  • 2 dl Créme Fraîchea
  • ½ sitruuna
  • 2 rkl piparjuurta raastettuna
  • Suolaa
  • Mustapippuria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Naudan rosmariinifile

Naudan rosmariinifile ruskistetaan kokonaisena, jonka jälkeen file kypsennetään uunissa paistomittarin avulla haluttuun kypsyysasteeseen. Napakka piparjuurikastike tuo potkua ja hapokkuutta naudan fileen rinnalle.

Valmistusohje

Poista naudan sisäfile pakkauksesta ja kuivaa sen pinta talouspaperilla. Anna fileen levätä huoneenlämmössä n. puoli tuntia ennen paistamista. Esilämmitä uuni 220ºC asteeseen.

Hienonna rosmariini leikkuulaudalla ja ripottele sekaan lopuksi pippuri sekä suola. Sekoita hyvin ja levitä seos leikkuulaudalle. Sivele fileen pinta öljyllä ja pyörittele file mausteseoksessa leikkuulaudalla, jotta saat mausteet tarttumaan joka puolelle tasaisesti.

Kuumenna iso, paksupohjainen paistinpannu korkealle keskilämmölle ja ruskista file nopeasti joka puolelta öljyssä. Voit katkaista fileen tarvittaessa kahteen osaan, mikäli file ei mahdu pannulle kokonaisena.

Kun olet ruskistanut fileen, työnnä paistomittari fileen paksuimpaan kohtaan ja siirrä file pannulla (tai uunivuoassa) uuniin. Kypsennä uunissa vielä n. 20-30 minuuttia, tai kunnes paistomittari näyttää 55-57ºC. 57ºC on medium, alhaisempi lämpötila jättää fileen hieman raaemmaksi, joten kypsennä makusi mukaan.

Sekoita tarjoilukulhossa créme fraîche, puolikkaan sitruunan mehu, raastettu piparjuuri sekä mausteet. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.

Kun naudan sisäfile on saavuttanut halutun kypsyysasteen, nosta se uunista leikkuulaudalle lepäämään n. 10 minuutiksi ennen siivuttamista. Tarjoile kermaperunoiden, lohkoperunoiden tai ranskalaisten sekä piparjuurikastikkeen kera.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)