Naudan valkosipulipotkat - Rönkä - maussa on sen voima

Naudan valkosipulipotkat

Naudan valkosipulipotkat

Kauppalista

  • 6 Rönkä naudan potkaa
  • 1 rkl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 4 dl lihalientä
  • 5 dl vettä
  • 4 kokonaista valkosipulia
  • 1 sitruunankuori pitkinä suikaleina
  • 1 rkl timjamia
  • 2 laakerinlehteä
  • 3 varsiselleriä
  • 3 isoa porkkanaa
  • 1 rkl sitruunamehua
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Naudan valkosipulipotkat

Lämmitä uuni 175°C asteeseen, kuivaa potkien pinnat ja hiero niihin suolaa ja pippuria. Pyörittele potkat vehnäjauhoissa, kuumenna öljy pannulla ja paista ne nopeasti molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi. Siirrä lopuksi ruskistetut potkat isoon uunipataan. Huuhtele paistinpannu lihaliemellä ja vedellä, rapsutellen pannusta kaikki maut talteen ja kaada liemi pataan.

Leikkaa valkosipuleista kannat pois, mutta jätä kynnet vielä paikoilleen. Laita valkosipulit, sitruunankuori, timjami, laakerinlehdet sekä pilkotut sellerit ja porkkanat potkapalojen ympärille pataan ja lisää nesteet. Laita pataan kansi päälle, laita uuniin ja kypsennä 3 tunnin ajan.

Kun lihat ovat kypsyneet, ota pata uunista ja poista liemestä sitruunankuoret sekä laakerinlehdet. Ota valkosipulit liemestä talteen ja nosta potkat sivuun odottamaan.

Siivilöi liemi kasariin ja keitä se kasaan kastikkeeksi. Purista valkosipulinkynnet kuoristaan kastikkeen sekaan, lisää sitruunamehua sekä suolaa ja pippuria maun mukaan. Voit halutessasi lisätä esimerkiksi maissisuurustetta, jos sinulla ei ole aikaa keitellä kastiketta pitkään.

Kaada kastike potkapalojen päälle ja tarjoile perunoiden sekä uunijuuresten kera.

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.