Tähteä viidestä
(0 arviota)
Nosta naudanlihasuikaleet huoneenlämpöön sillä välin kun valmistelet muut ainekset.
Pese perunat ja leikkaa ne lohkoiksi kulhoon, jossa on kylmää vettä. Pyörittele perunalohkoja vedessä ja kaada sitten vesi pois, jotta saat ylimääräisen tärkkelyksen pois perunoiden pinnalta. Kuivaa perunalohkot talouspaperin tai keittiöpyyhkeen välissä.
Kuumenna paistinpannu keskilämmölle ja lisää sille puolet voista sekä loraus rypsiöljyä. Kun voi on sulanut, lisää perunalohkot pannulle ja paistele, kunnes pinnat alkavat ruskistua ja perunat ovat pehmenneet lähes syöntikypsiksi. Mausta perunat suolalla ja mustapippurilla ja siirrä ne pannulta lautaselle.
Kuori ja halkaise sipuli ja leikkaa siitä reiluja siivuja. Nosta paistinpannun lämpötilaa hieman korkeammaksi, lisää voi sekä vielä loraus rypsiöljyä. Ruskista naudanlihasuikaleet sekä sipulit pannulla kunnes liha on lähes kypsää. Viimeisten minuuttien aikana siirrä lohkoperunat takaisin pannulle ja mausta seos yrteillä, valkopippurilla sekä suolalla. Silppua tuoretta persiljaa ja ripottele se naudanlihapannun päälle samalla kun siirrät pannun pöytään tarjolle.
VINKKI: Jos pidät todella paljon valkosipulista, voit murskata joukkoon vielä pari valkosipulinkynttä lihojen ruskistusvaiheessa!