Nauta-olutpiiras

Nauta-olutpiiras

Nauta-olutpiiras

Kauppalista

  • 700 g Rönkä Naudan jauhelihaa TAI naudan luuton keittoliha

  • 1 Sipuli

  • 1 pieni selleri

  • 2 rkl voita

  • 2 rkl vehnäjauhoja

  • 1 rkl Worcestershire-Kastiketta

  • 2 Lihaliemikuutiota

  • 2 timjamin oksaa

  • 5 dl Tummaa alea tai lageria

    Taikina:

  • 500 g Vehnäjauhoja

  • 250 g voita

  • 1 kananmuna

  • Ripaus unikonsiemeniä

0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Nauta-olutpiiras

Lämmitä uuni 150°C asteeseen. Kuullota sipuli ja selleri voinokareessa jonka jälkeen sekoita mukaan jauhot, liha ja Worcestershire-kastike. Lisää lihaliemikuutiot ja timjami sekä kaada seokseen olut. Kuumenna seosta kunnes se kiehahtaa, jonka jälkeen ota se liedeltä ja kypsennä uunissa 2½ - 3 tuntia kannen alla. Ota lopuksi kansi pois ja paista vielä 30 minuuttia.

Nosta lihapata uunista ja nosta uunin lämpötilaa 200°C asteeseen. Tee taikina sekoittamalla jauhot, voi sekä 1 teelusikallinen suolaa. Sekoita yleiskoneella tai perinteisesti käsin tasaiseksi massaksi. Lisää mukaan 1 ruokalusikallinen vettä samalla sekoittaen. Lopuksi kaulitse taikina pyöreäksi, melko ohueksi piirakkapohjaksi jauhotetulla alustalla.

Vuoraa irtopohjavuoan pohja (Ø 25 cm) leivinpaperilla ja voitele reunat. Erota taikinasta sopiva määrä (n. 1/3) piiraan kanneksi ja vuoraa lopulla taikinalla vuoan pohja sekä reunat. Lusikoi lihatäyte vuokaan ja lopuksi lisää taikinakansi piiraan päälle ja voitele se kananmunalla. Koristele piiras lopuksi unikonsiemenillä.

Paista uunissa 30-40 minuuttia, kunnes piiras saa väriä. Tarjoa esimerkiksi höyrytettyjen vihannesten kanssa.

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.