Nauta-olutpiiras

Nauta-olutpiiras

Kauppalista

  • 700 g Rönkä Naudan jauhelihaa TAI naudan luuton keittoliha

  • 1 Sipuli

  • 1 pieni selleri

  • 2 rkl voita

  • 2 rkl vehnäjauhoja

  • 1 rkl Worcestershire-Kastiketta

  • 2 Lihaliemikuutiota

  • 2 timjamin oksaa

  • 5 dl Tummaa alea tai lageria

    Taikina:

  • 500 g Vehnäjauhoja

  • 250 g voita

  • 1 kananmuna

  • Ripaus unikonsiemeniä

0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Nauta-olutpiiras

Lämmitä uuni 150°C asteeseen. Kuullota sipuli ja selleri voinokareessa jonka jälkeen sekoita mukaan jauhot, liha ja Worcestershire-kastike. Lisää lihaliemikuutiot ja timjami sekä kaada seokseen olut. Kuumenna seosta kunnes se kiehahtaa, jonka jälkeen ota se liedeltä ja kypsennä uunissa 2½ - 3 tuntia kannen alla. Ota lopuksi kansi pois ja paista vielä 30 minuuttia.

Nosta lihapata uunista ja nosta uunin lämpötilaa 200°C asteeseen. Tee taikina sekoittamalla jauhot, voi sekä 1 teelusikallinen suolaa. Sekoita yleiskoneella tai perinteisesti käsin tasaiseksi massaksi. Lisää mukaan 1 ruokalusikallinen vettä samalla sekoittaen. Lopuksi kaulitse taikina pyöreäksi, melko ohueksi piirakkapohjaksi jauhotetulla alustalla.

Vuoraa irtopohjavuoan pohja (Ø 25 cm) leivinpaperilla ja voitele reunat. Erota taikinasta sopiva määrä (n. 1/3) piiraan kanneksi ja vuoraa lopulla taikinalla vuoan pohja sekä reunat. Lusikoi lihatäyte vuokaan ja lopuksi lisää taikinakansi piiraan päälle ja voitele se kananmunalla. Koristele piiras lopuksi unikonsiemenillä.

Paista uunissa 30-40 minuuttia, kunnes piiras saa väriä. Tarjoa esimerkiksi höyrytettyjen vihannesten kanssa.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)