Nautapata luumuilla - Rönkä - maussa on sen voima

Nautapata luumuilla

Nautapata luumuilla

Kauppalista

  • 400 g Rönkä naudan paistikuutio naturel
  • Öljyä
  • 100 g pekonia
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 vihreä chili
  • 1 kanelitanko
  • 2 tl timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ½ tl kuminaa
  • 2 dl punaviiniä
  • 2 dl lihalientä
  • 1 prk tomaattipyreetä
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 2 dl kuivattuja luumuja
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Persiljaa koristeeksi
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Nautapata luumuilla

Kuumenna valurautapata hellalla kuumaksi ja lisää öljy. Ruskista paistikuutiot öljyssä kauttaaltaan kauniin ruskeiksi ja pienennä lämpöä keskilämmölle. Lisää suikaloitu pekoni, silputtu sipuli ja valkosipuli sekä pilkottu chili ja jatka kypsentämistä muutaman minuutin ajan.

Lisää mausteet ja sekoita, jatka kypsentämistä. Lisää lopuksi viini ja sekoita, jotta maut irtoavat padan pohjalta. Pienennä lämpöä matalalle lämpötilalle ja lisää lihaliemi, tomaattipyree, omenaviinietikka ja puolitetut luumut. Laita kansi päälle ja hauduta 30 minuuttia.

Poista kanelitanko ja laakerinlehti, laita kansi takaisin päälle ja hauduta vielä n. 30 minuuttia.

Tarjoile riisin tai tuoreen leivän kera, koristele persiljalla.

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.