Tähteä viidestä
(0 arviota)
Luumut ja kaneli tuovat juuri sopivaa makeutta ja lämmintä makupalettia tähän pataruokaan, joka valmistuu kätevästi valmiista naudan paistikuutioista. Makean, happaman, suolaisen ja umamin tasapaino on liharuoissa maistuvan lopputuloksen ydin!
Kuumenna valurautapata hellalla kuumaksi ja lisää öljy. Ruskista naudan paistikuutiot öljyssä kauttaaltaan kauniin ruskeiksi ja pienennä lämpöä keskilämmölle. Lisää suikaloitu pekoni, silputtu sipuli ja valkosipuli sekä pilkottu chili ja jatka kypsentämistä muutaman minuutin ajan.
Lisää mausteet ja sekoita, jatka kypsentämistä. Lisää lopuksi viini ja sekoita, jotta maut irtoavat padan pohjalta. Pienennä lämpöä matalalle lämpötilalle ja lisää lihaliemi, tomaattipyree, omenaviinietikka ja puolitetut luumut. Laita kansi päälle ja hauduta 30 minuuttia.
Poista kanelitanko ja laakerinlehti, laita kansi takaisin päälle ja hauduta vielä n. 30 minuuttia.
Tarjoile riisin tai tuoreen leivän kera, koristele persiljalla.