Papuinen nautapata - Rönkä - maussa on sen voima

Papuinen nautapata

Papuinen nautapata

Kauppalista

  • 700 g Rönkä Karjalanpaistiliha
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl siirappia
  • 1 tl kuminaa
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 5 dl lihalientä
  • 2 punaista paprikaa
  • 400 g valkoisia TAI voipapuja
  • Öljyä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Papuinen nautapata

Kuumenna valurautapata liedellä kuumaksi ja kaada pohjalle öljyä. Ruskista lihat kahdessa erässä ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Siirrä ruskistetut lihat lautaselle.

Lorauta pieni tilkka vettä padan pohjalle ja kaavi pohjalta mausteet ja lihasta irronneet maut. Pienennä samalla lämpöä. Lisää hieman öljyä, silputtu sipuli ja murskatut valkosipulinkynnet, kuullota pehmeiksi. Laita lihat takaisin pataan ja lisää vehnäjauhot, sekoita hyvin kunnes jauhot sekoittuvat lihojen kanssa tasaisesti.

Lisää siirappi, kumina, tomaattimurska ja lihaliemi ja kuumenna seos kiehuvaksi. Anna padan kiehua hiljalleen kannella peitettynä 2 tunnin ajan aina välillä sekoittaen. Jos neste näyttää vähenevän niin, että lihat eivät enää peity, lisää hieman vettä.

Lisää lopuksi pilkotut paprikat sekä valutetut pavut ja kypsennä vielä n. 15 minuuttia.

Tarjoile riisin ja smetanan kera!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.