Parmesanlohkopotut

Parmesanlohkopotut

Kauppalista

  • 600 g puikulaperunoita

  • 4 rkl öljyä

  • 1 dl parmesanraastetta

  • suolaa

  • pippuria

0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Parmesanlohkopotut

Pese perunat ja pilko niistä sopivia lohkoja. Laita lohkot kulhoon ja lisää joukkoon öljy. Lisää vielä puolet parmesanraasteesta ja sekoita ainekset. Laita lohkot pellille sekä lisää niihin reilusti suolaa ja pippuria. Paista uunissa noin 20 minuuttia 220°C asteessa. Paistoaika riippuu lohkojen paksuudesta. Tarjoillessa lisää perunoiden päälle loput puolet parmesanraasteesta ja halutessasi koristele yrteillä.

Vinkki! Voit halutessasi käyttää muutakin perunaa. Puikulasta tulee kivan ohuita lohkoja ja kuoresta tulee rapea. Voit myös huuhdella perunalohkot kylmällä vedellä ja kuivata ne ennen uuniin laittamista, jolloin tärkkelys huuhtoutuu perunoiden pinnasta ja niistä tulee vieläkin rapeampia!

Alkuperäinen resepti: Kreivin Keittiö

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)