600 g puikulaperunoita
4 rkl öljyä
1 dl parmesanraastetta
suolaa
pippuria
Tähteä viidestä
(0 arviota)
Pese perunat ja pilko niistä sopivia lohkoja. Laita lohkot kulhoon ja lisää joukkoon öljy. Lisää vielä puolet parmesanraasteesta ja sekoita ainekset. Laita lohkot pellille sekä lisää niihin reilusti suolaa ja pippuria. Paista uunissa noin 20 minuuttia 220°C asteessa. Paistoaika riippuu lohkojen paksuudesta. Tarjoillessa lisää perunoiden päälle loput puolet parmesanraasteesta ja halutessasi koristele yrteillä.
Vinkki! Voit halutessasi käyttää muutakin perunaa. Puikulasta tulee kivan ohuita lohkoja ja kuoresta tulee rapea. Voit myös huuhdella perunalohkot kylmällä vedellä ja kuivata ne ennen uuniin laittamista, jolloin tärkkelys huuhtoutuu perunoiden pinnasta ja niistä tulee vieläkin rapeampia!
Alkuperäinen resepti: Kreivin Keittiö