Pataleipä

Pataleipä

Kauppalista

  • 630 g vehnäjauhoja
  • 18 g suolaa
  • 1½ g kuivahiivaa
  • 6 dl kädenlämpöistä vettä
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Pataleipä

Sekoita kuivat aineet isossa kulhossa. Kaada sekaan vettä pienissä erissä koko ajan vaivaten. Jatka, kunnes taikina on melko notkeaa ja sitkeää. Taikinasta tulee hieman juoksevampaa kuin esimerkiksi sämpylätaikinasta, joten älä ole huolissasi.

Öljyä iso lasikulho ja kaavi taikina kulhoon. Laita kulhon päälle tuorekelmu ja jätä taikina kohoamaan yön yli tai jopa 24 tunniksi. Kun taikina on kohonnut, käännä sitä muutamaan kertaan kauhalla tai nuolijalla, jotta suurimmat ilmakuplat katoavat. Anna kohota vielä parin tunnin ajan.

Ota valurautapata esiin ja pyyhkäise sen sisäpintaan hyvin ohuesti öljyä. Laita pata uuniin ja lämmitä se 250°C asteeseen. Kun uuni on kuuma, ota pata uunista ja kaada taikina pataan. Taikina sihahtaa hieman, kun sen kaataa kuumaan pataan, mutta tämäkin kuuluu asiaan.

Laita pataan kansi päälle ja laita leipä uuniin 35 minuutiksi. Ota sitten kansi pois padan päältä ja jatka paistamista ilman kantta vielä 15-20 minuuttia, kunnes leipä saa kauniin ruskean kuoren.

Ota pata uunista ja anna leivän levätä n. 15 minuuttia ennen kuin kumoat sen padasta. Korkean lämmön ansiosta leipä ei tartu pataan ja irtoaa helposti.

Anna leivän jäähtyä n. tunnin ajan ja leikkaa siitä pehmeitä, rapeakuorisia viipaleita!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)