Pekoni-maksapannu

Pekoni-maksapannu

Kauppalista

  • 500 g Rönkä Naudan maksa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 25 g voita
  • 1 iso sipuli
  • 1 pkt pekonia
  • 5 dl lihalientä
  • 1 rkl ketsuppia
  • Suolaa
  • Mustapippuria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Pekoni-maksapannu

Huuhtele maksa ja kuivaa se talouspaperilla. Siivuta maksa n. ½ sentin paksuisiksi viipaleiksi. Mittaa 1 rkl jauhoja kulhoon ja lisää suolaa sekä pippuria. Laita maksaviipaleet kulhoon ja kääntele, kunnes jauhot ovat tarttuneet viipaleisiin tasaisesti.

Kuumenna paksupohjainen paistinpannu keskilämmölle ja ruskista maksaviipaleet nopeasti voissa. Älä paista läpikypsäksi, vaan ruskista ainoastaan pinta. Nosta ruskistetut viipaleet lautaselle odottamaan ja paista loputkin viipaleet samalla tavalla.

Lisää pannulle voita ja laske lämpötilaa hieman. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja ruskista voissa parin minuutin ajan. Siivuta sillä välin pekoni n. 2 cm suikaleiksi. Lisää pekonit pannulle ja jatka ruskistamista n. 5 minuutin ajan tai kunnes pekoni alkaa näyttää rapealta ja sipulit saavat kullanruskeaa väriä pintaansa.

Ripottele toinen ruokalusikallinen jauhoja pekoni-sipuliseoksen päälle ja sekoittele, jotta jauhot sekoittuvat tasaisesti pannulle. Kaada perään lihaliemi, ennen kuin jauhot ruskistuvat liikaa. Kuumenna kuplivaksi, lisää ketsuppi ja keittele kastiketta kokoon muutaman minuutin ajan keskilämmöllä.

Lisää lopuksi maksaviipaleet pannulle ja kypsennä vielä 2-4 minuutin ajan, kunnes maksa on kauttaaltaan kypsää. Mausta vielä tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Tarjoile perunamuusin tai paahdettujen perunoiden kanssa!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)