Pekoniruusukaali - Rönkä - maussa on sen voima

Pekoniruusukaali

Pekoniruusukaali

Kauppalista

  • 1 sipuli
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl omenamehua
  • 1 dl balsamicoa
  • 400-500g ruusukaalia
  • 1 pkt pekonia
  • Suolaa
  • Mustapippuria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Pekoniruusukaali

Kuori ja halkaise sipuli ja leikkaa siitä ohuita puolirenkaita. Kuumenna paistinpannu keskilämmölle ja lorauta sille hieman oliiviöljyä. Karamellisoi sipuleita 30-40 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, kullanruskeita ja makeita.

Kaada balsamico ja omenamehu pieneen kasariin ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kuplia, kunnes kastike redusoituu paksuhkoksi (n. 30 minuutin ajan).

Esilämmitä uuni 200°C asteeseen. Halkaise ruusukaalit ja poista uloimmat lehdet. Laita halkaistut ruusukaalit kulhoon ja kaada päälle redusoitua balsamicokastiketta (jätä osa talteen) ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla. Asettele sen jälkeen ruusukaalit uunipellille leivinpaperin päälle halkaisupinta alaspäin ja paahda uunissa n. 15 minuuttia, kunnes ruusukaalit alkavat hieman ruskistua. Käännä ruusukaalit ja jatka paistamista n. 10 minuutin ajan.

Paahda pekonisiivut joko uunissa tai pannulla ja laita rapeat siivut talouspaperin päälle, jotta niistä valuva rasva saadaan pois ja pekoni pysyy rapeana. Pilko pekonisiivut silpuksi.

Ota ruusukaalit uunista, nostele ne kulhoon, sekoita joukkoon karamellisoitu sipuli, kaada päälle lisää balsamicokastiketta ja ripottele pinnalle pekonisilppua. Herkullinen lisuke on valmis!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)