Perulainen lihapata - Rönkä - maussa on sen voima

Perulainen lihapata

Perulainen lihapata

Kauppalista

  • 4 rkl rypsiöljyä
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl jauhettua kuminaa
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • n. 1 kg Rönkä naudan ulkofilettä
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 iso sipuli
  • ½ paprika
  • 1 iso peruna
  • 2 porkkanaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 5 dl lihalientä
  • nippu tuoretta korianteria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Perulainen lihapata

Leikkaa ulkofileestä paksuja pihvejä ja laita ne mausteiden kanssa suljettavaan muovipussiin. Lorauta n. 1 rkl öljyä päälle ja sekoita hyvin, jotta mausteet tarttuvat lihan pintaan. Anna marinoitua 1-2 tuntia jääkaapissa.

Sekoita lautasella vehnäjauhot sekä hieman suolaa ja pippuria. Ota pihvit ja pyyhi niistä ylimääräiset marinadit esim. veitsen syrjällä. Lämmitä valurautapata liedellä kuumaksi ja pyöräytä pihvit jauhoissa niin, että ne ovat tasaisesti jauhotettuja. Paista pihvit kauniin ruskeiksi padassa runsaassa öljyssä ja nosta ne paistamisen jälkeen sivuun. Kun olet paistanut kaikki pihvit, pienennä lämpötilaa keskilämmölle ja lisää murskattu valkosipuli, silputtu sipuli ja kuutioitu paprika. Kypsennä n. 5 minuuttia, jotta kasvikset hieman pehmenevät.

Laita pihvit takaisin pataan ja lisää kuutioitu peruna, kuutioidut porkkanat, laakerinlehdet ja lihaliemi. Nosta lämpötilaa hieman keskilämpöä kuumemmaksi ja anna padan poreilla n. 20 minuuttia tai kunnes perunat ja porkkanat ovat pehmeitä.

Revi korianterinipusta lehdet ja laita ne blenderiin pienen vesitilkan kera. Sekoita niistä tasainen massa blenderissä ja kaada seos pataan. Sekoita ja anna hautua vielä n. 5 minuuttia.

Tarjoile riisin tai tuoreen leivän kanssa!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.