Piparjuuripaisti - Rönkä - maussa on sen voima

Piparjuuripaisti

Piparjuuripaisti

Kauppalista

  • 1,5 kg Rönkä Naudan Paahtopaisti
  • 0,5 dl raastettua piparjuurta
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1 rkl silputtua persiljaa
  • 2 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Piparjuuripaisti

Lämmitä uuni 200°C asteeseen. Aseta paisti paistoastiaan, jonka pohjalla on ritilä, tai uuniritilälle niin, että sen alla on uunipelti, johon neste pääsee valumaan.

Sekoita kulhossa piparjuuri, suola, sinappi, silputtu persilja, pippuri, sokeri ja viinietikka. Lopputuloksen pitäisi olla tahnamainen. Hiero seosta paistin pintaan, työnnä paistomittari paistin keskelle ja laita paisti uuniin.

Kypsennä paistia uunissa n. 2 tunnin ajan tai kunnes paistomittarin lämpötila on 55-60°C. Ota paisti uunista ja laita leikkuulaudalle lepäämään 10-15 minuutiksi.

Siivuta paisti ohuiksi siivuiksi ja tarjoile lämpimänä!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.