Pörkölt

Pörkölt

Pörkölt

Kauppalista

  • 1 pkt pekonia
  • 2 isoa sipulia
  • 4 rkl vahvaa paprikajauhetta
  • 1½ tl valkosipulijauhetta
  • ½ tl mustapippurirouhetta
  • n. 2 kg Rönkä naudan paistia
  • 1 keltainen paprika
  • 2 tlk tomaattimurskaa
  • 2-3 dl lihalientä
  • 2 prk smetanaa
  • tagliatelle-pastaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Pörkölt

Leikkaa pekoni pieniksi suikaleiksi ja kypsennä niitä valurautapadassa keskilämmöllä kunnes pekoni on paistunut hieman ruskehtavaksi. Laita pataan silputtu sipuli ja kuullota, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Nosta pata liedeltä ja sekoita mukaan paprikajauhe, valkosipulijauhe ja rouhittu mustapippuri. Nosta ainekset padasta esimerkiksi lautaselle.

Lämmitä pata keskilämmölle ja lisää naudanpaistikuutiot/suikaleet. Paista kunnes liha on ruskistunut kauniisti. Lisää seuraavaksi kuutioitu paprika ja jatka kypsentämistä, kunnes paprika hieman pehmenee. Laita sekaan paistetut pekonit ja sipuli sekä tomaattimurska ja lihaliemi. Kuumenna, kunnes muhennos poreilee hieman, jonka jälkeen laske lämpötilaa hieman. Hauduta pataa 1,5 - 2 tuntia, kunnes se sakeutuu. Muistathan sekoittaa välillä!

Sekoita smetana joukkoon juuri ennen tarjoilua ja annostele pörköltiä keitetyn tagliatellen päälle. Erinomainen viikonloppuherkku kylmiin syyspäiviin on valmis!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.