Poro-leipäjuustokeitto

Poro-leipäjuustokeitto

Kauppalista

  • 750 g Rönkä Poron paistikäristys
  • 3 sipulia
  • 3 lihaliemikuutiota
  • kourallinen kokonaisia maustepippureita
  • mustapippuria myllystä
  • 1 kg perunoita
  • 400 g Koskenlaskijaa
  • 1-2 dl raastettua parmesania
  • 500 g leipäjuustoa
  • 2 dl tuoretta persiljaa silputtuna
  • 2-3 l vettä
  • voita
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Poro-leipäjuustokeitto

Poronliha ja leipäjuusto ovat molemmat lappilaisuuteen syvälle juurtuneita perusaineksia, joista loihditaan mitä maukkaimpia makuelämyksiä. Leipäjuustoa käytetään monipuolisesti jälkiruokiin, mutta myös salaatteihin, sillä sen pehmeä, kermainen ja lempeän paahteinen maku tuovat täysin omintakeisen vivahteen moneen ruokaan.

Poronliha puolestaan ei esittelyitä kaipaa. Lapin puhtaassa luonnossa kasvanut poro on vähärasvaista ja äärimmäisen herkullista lihaa mihin tahansa ruokaan, vaikkakin poronkäristys on se legendaarisin niistä kaikista. Varmasti valtaosa vastaisikin käristyksen ensimmäisenä, kun kysytään mitä ruokaa poronlihasta valmistaisit.

Poro-leipäjuustokeitto yhdistää nämä kaksi upeaa raaka-ainetta riittoisaksi ja suorastaan mykistävän hyväksi keitoksi, joka on omiaan kauan odotetuille vieraille tarjoiltavaksi. Vaikkakin eräs saamamme palaute kertookin "keiton olleen niin hyvää, ettei sitä lopulta päädytty vieraille tarjoamaan, vaan haluttiin syödä se kokonaan itse". Tätä ei välttämättä kannata vieraille kertoa, mutta kokeilla kyllä kannattaa!

Valmistusohje:

Ruskista käristys pannulla tai padassa reilussa voissa ja mausta suolalla. Lisää lopuksi silputtu sipuli ja jatka kypsentämistä kunnes sipuli pehmenee.

Laita lihat ja sipulit kattilaan, kaada vesi päälle ja lisää lihaliemikuutiot. Laita liesi lämpenemään ja sillä välin kuori sekä pilko perunat kuutioiksi. Kun neste kiehuu, lisää perunat sulatejuuston kanssa kattilaan. Sulatejuusto kannattaa pilkkoa muutamaan osaan, jotta se liukenee keittoon helpommin. Lisää myös maustepippurit ja rouhittu mustapippuri. Jatka keittämistä kunnes perunat ovat kypsiä.

Kun perunat alkavat olla kypsiä, lisää kuutioitu leipäjuusto, parmesani sekä persiljasilppu. Sekoita vielä hyvin ja tarjoile heti.

Nautitaan tuoreen rieskan kanssa!

Reseptiin liittyvät tuotteet

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)