Poro-leipäjuustokeitto - Rönkä - maussa on sen voima

Poro-leipäjuustokeitto

Poro-leipäjuustokeitto

Kauppalista

  • 400 g Rönkä Aito Poronkäristys
  • 2 sipulia
  • 2 lihaliemikuutiota
  • kourallinen kokonaisia maustepippureita
  • mustapippuria myllystä
  • 500 g perunoita
  • 200 g Koskenlaskijaa
  • 1 dl raastettua parmesania
  • 300 g leipäjuustoa
  • 1 dl tuoretta persiljaa silputtuna
  • 1-1,5 l vettä
  • voita
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Poro-leipäjuustokeitto

Ruskista käristys pannulla tai padassa reilussa voissa ja mausta suolalla. Lisää lopuksi silputtu sipuli ja jatka kypsentämistä kunnes sipuli pehmenee.

Laita lihat ja sipulit kattilaan, kaada vesi päälle ja lisää lihaliemikuutiot. Keitä hiljalleen n. 30 minuuttia. Kuori ja pilko perunat kuutioiksi ja lisää ne sulatejuuston kanssa kattilaan. Lisää myös maustepippurit ja rouhittu mustapippuri. Jatka keittämistä kunnes perunat ovat kypsiä.

Viimeiseksi lisää kuutioitu leipäjuusto, parmesani sekä persiljasilppu.

Tarjoile tuoreen rieskan kanssa!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.