n. 800 g Rönkä Poron paisti (luuton)
3 sipulia
5 dl lihalientä
1 rkl tomaattipyrettä
1 rkl mietoa paprikajauhetta
1 tl tulista paprikajauhetta
½ tl kuminaa
1 rkl etikkaa
2 valkosipulinkynttä
50 g voita
1 tl timjamia
½ tl kuivattua rosmariinia
Suolaa
Pippuria
Tähteä viidestä
(0 arviota)
Ota pakastettu poron luuton paisti sulamaan jääkaapin alahyllylle hyvissä ajoin, vähintään 1 vrk ennen gulassin valmistusta. Poista poron paisti pakkauksesta ja kuivaa lihan pinta. Leikkaa poronlihasta n. 2 cm kokoisia kuutioita. Sulata voi valurautapadassa ja kuullota silputtu sipuli hyvin. Lisää poronlihat ja ruskista ne huolella. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää tomaattipyree ja kypsennä, kunnes happamuus taittuu hieman. Tomaatti makeutuu kuumennettaessa ja hitaasti haudutettaessa. Lisää sen jälkeen murskatut valkosipulinkynnet sekä paprikajauheet ja sekoita. Anna hautua hetki.
Lisää etikka, kiehauta ja lisää lopuksi lihaliemi, timjami, rosmariini sekä kumina. Hauduta pataa vähintään tunnin ajan, kunnes liha on erittäin mureaa. Tarvittaessa voit suurustaa gulassia vehnä- tai maissijauhoilla, mutta perinteisesti sitä keitetään kunnes gulassi on ihanan paksua.
Tarjoile tuoreen leivän sekä riisin tai perunoiden kera.