Porojauhelihakastike - Rönkä - maussa on sen voima

Porojauhelihakastike

Porojauhelihakastike

Kauppalista

  • 300 g Rönkä Porojauhelihaa
  • 1 iso sipuli
  • Voita
  • n. 100 g vehnäjauhoja
  • Mustapippuria
  • Viherpippuria
  • Lipstikkaa
  • 50 g savupororouhetta
  • Suolaa
  • n. 1 l vettä
  • 1 dl smetanaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Porojauhelihakastike

Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli pannulla. Siirrä ainekset sivuun ja lisää pannulle voita. Ruskista vehnäjauhot voissa jatkuvasti sekoittaen, kunnes ne ovat kauniin ruskeita kauttaaltaan. Lisää vettä vähän kerrallaan samalla sekoittaen, jotta jauhot eivät paakkuuntuisi.

Kun kastike on suurustunut sopivasti, lisää jauhelihat ja sipulit sekä savupororouhe ja mausteet. Tarkista vielä suolan määrä maistamalla.

Keitä 10-15 minuuttia ja lisää lopuksi smetana.

Tarjoile keitettyjen lapin puikuloiden kera!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.