Poron sisäfile sous vide - Rönkä - maussa on sen voima

Poron sisäfile sous vide

Poron sisäfile sous vide

Kauppalista

  • Rönkä Poron Sisäfile
  • 1 rkl karkeaa suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • ½ tl valkopippuria
  • Voita paistamiseen
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Poron sisäfile sous vide

Kuivaa sisäfile huolellisesti talouspaperilla. Voit valmistaa myös kaksi filettä samalla vaivalla joko samassa tai erillisissä vakuumipusseissa. Hiero lihan pintaan mausteet voita lukuunottamatta.

Täytä kyllin iso astia vedellä ja säädä sous vide -sirkulaattorin lämpö 58°C asteeseen (136°F). Vakumoi maustetut fileet joko vakuumikoneella tai laittamalla ne suljinpusseihin ja painamalla ilma pois veteen upottamalla. Pidä huoli, että vettä ei pääse pusseihin, jos käytät upotusmenetelmää ja suljinpusseja!

Laita vakumoidut fileet lämpimään veteen ja säädä ajastin 2 tuntiin.

Kun fileet ovat hautuneet 2 tuntia, ota ne pois vedestä ja avaa vakuumipussit. Taputtele lihan pinta kuivaksi talouspaperilla.

Kuumenna valurautapannu hieman keskilämpöä kuumemmaksi ja lisää pannulle runsaasti voita. Ruskista fileiden pinta nopeasti kauniin ruskeaksi ja valele niitä voilla paiston aikana. Leikkaa fileestä ohuita siivuja ja asettele lautasille valmiiksi.

Tarjoile lapin puikulaperunoiden kanssa (esimerkiksi muusina) ja lisukkeeksi sopii pikkelöity punasipuli, jonka reseptin löydät täältä.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)