Poron ulkofilepihvi yrttivoilla

Poron ulkofilepihvi yrttivoilla

Kauppalista

  • 2 kpl Rönkä Poron ulkofilepihvi
  • 1 pkt pekonia
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Voita paistamiseen

Yrttivoi

  • 100 g voita
  • 2 rkl tuoretta persiljaa silputtuna
  • 2 rkl ruohosipulia silputtuna
  • 1 tl sitruunamehua
  • ½ tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 tl sinappia
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Poron ulkofilepihvi yrttivoilla

Sulata Poron ulkofilepihvit vuorokauden ajan jääkaapissa tai hiljalleen huoneenlämmössä, jos sinulla on vähemmän aikaa käytettävissä. Poista poronlihat pakkauksista ja kuivaa lihojen pinta hyvin. Ripottele pintaan hieman suolaa ja mustapippuria. Ota samalla 100 g voita kulhoon pehmenemään.

Levitä tuorekelmu työtasolle ja asettele sille pekoniviipaleet kahdeksi levyksi siten, että viipaleet menevät hieman limittäin. Kääri molemmat poron ulkofilepihvit napakasti pekonilevyjen sisään tuorekelmun avulla. Jätä hetkeksi lepäämään sillä välin kun valmistat yrttivoin.

Sekoita pehmenneeseen voihin tuoreet yrtit, sinappi, sitruunamehu ja raastettu sitruunankuori. Lusikoi voiseos tuorekelmun päälle ja kääri voi n. 3 cm halkaisijaltaan olevaksi pyöreäksi pötköksi ja laita se jääkaappiin jähmettymään ulkofilepihvien paiston ajaksi.

Kuumenna valurautapannu korkealle lämmölle ja lisää pannulle reilu nokare voita. Nosta pekoniin käärityt poron ulkofilepihvit pannulle ja ruskista välillä käännellen n. 2 minuuttia per puoli. Nosta lopuksi poron ulkofilepihvit leikkuulaudalle folion alle lepäämään ja siivuta ne vasta hetki ennen tarjoilua. Tarjoile yrttivoin ja haluamiesi lisukkeiden kera!

Reseptiin liittyvät tuotteet

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)