Poron valkosipulipotkat - Rönkä - maussa on sen voima

Poron valkosipulipotkat

Poron valkosipulipotkat

Kauppalista

  • n. 1 kg Rönkä Poron potkaa TAI Poron ossobucco
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • Suolaa
  • Ripaus valkopippuria
  • Voita
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Poron valkosipulipotkat

Kuivaa potkat huolellisesti ennen paistamista. Esilämmitä uuni 150°C asteeseen ja ota kannellinen uunipata valmiiksi esille.

Ruskista potkat voissa valurautapannulla korkealla keskilämmöllä ja mausta ne suolalla, timjamilla sekä valkopippurilla. Nostele potkat uunipataan melko tiiviisti. Lisää paistinpannulle vielä nokare voita, madalla lämpöä ja kuullota silputtu sipuli lähes läpikuultavaksi. Kuullotuksen loppuvaiheessa lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet ja jatka kuullottamista, kunnes aromit alkavat irrota. Varo, ettei valkosipuli pääse palamaan!

Kaada sipulipaistos poron potkien päälle. Lisää pannulle hieman vettä ja kiehauta. Kaavi samalla paistolastalla pannun pohjalta kaikki maut ja mausteet. Kaada vesi pataan potkien ja sipuleiden joukkoon, laita pataan kansi päälle ja hauduta uunissa 5-6 tunnin ajan.

Tarjoile perunamuusin ja ruisleivän kera!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)