Tähteä viidestä
(0 arviota)
Kuivaa potkat huolellisesti ennen paistamista. Esilämmitä uuni 150°C asteeseen ja ota kannellinen uunipata valmiiksi esille.
Ruskista potkat voissa valurautapannulla korkealla keskilämmöllä ja mausta ne suolalla, timjamilla sekä valkopippurilla. Nostele potkat uunipataan melko tiiviisti. Lisää paistinpannulle vielä nokare voita, madalla lämpöä ja kuullota silputtu sipuli lähes läpikuultavaksi. Kuullotuksen loppuvaiheessa lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet ja jatka kuullottamista, kunnes aromit alkavat irrota. Varo, ettei valkosipuli pääse palamaan!
Kaada sipulipaistos poron potkien päälle. Lisää pannulle hieman vettä ja kiehauta. Kaavi samalla paistolastalla pannun pohjalta kaikki maut ja mausteet. Kaada vesi pataan potkien ja sipuleiden joukkoon, laita pataan kansi päälle ja hauduta uunissa 5-6 tunnin ajan.
Tarjoile perunamuusin ja ruisleivän kera!