Poropyörykät - Rönkä - maussa on sen voima

Poropyörykät

Poropyörykät

Kauppalista

  • 600 g Rönkä Porojauhelihaa
  • 1 porkkana
  • 1 varsiselleri
  • ½ sipuli
  • 1 tl timjamia
  • 1 kananmuna
  • Suolaa
  • Pippuria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Poropyörykät

Laita porkkana, selleri, sipuli sekä timjami tehosekoittimeen ja sekoita karkeaksi massaksi. Kaavi massa kulhoon ja lisää sen jälkeen kananmuna, jauheliha sekä mausteet maun mukaan. Sekoita tasaiseksi.

Pyörittele massasta n. 3 cm halkaisijaltaan olevia lihapyöryköitä esimerkiksi leivinpaperin päälle odottamaan paistamista.

Kuumenna paistinpannu keskilämmölle tai hieman sitä kuumemmaksi ja paista pyörykät voissa useammassa erässä. Kun pinta on kauniin ruskea ja pyörykät sisältä mehukkaita, koostumus ja maku ovat parhaimmillaan!

Pyörykät voit lisätä pastakastikkeeseen tai tarjoilla sellaisenaan perunamuusin kera. Pyörykät voi myös pakastaa myöhempää käyttöä varten.

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.