Pulled Beef

Pulled Beef

Kauppalista

Mausteseos:

  • 1½ rkl chipotle -jauhetta
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1 rkl oreganoa
  • 1 tl jauhettua maustepippuria
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 2 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria

Pulled Beef:

  • 2 tl rypsiöljyä
  • n. 1,5 kg Rönkä Naudan paistia (kulmapaisti, paahtopaisti tms.)
  • 5 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 iso sipuli
  • 2 dl appelsiinimehua
  • 2 rkl limemehua
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 5 dl lihalientä
  • suolaa
  • pippuria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Pulled Beef

Pulled beefin eli nyhtöhärän tai nyhtönaudan valmistamisessa kaiken A ja O on huolellinen maustaminen sekä riittävän pitkä hauduttaminen. Voit hauduttaa paistia liedellä tai uunissa riittävän matalassa lämmössä (130-150°C). 

Pulled beefin valmistustapa voi vaihdella, mutta kaikki alkaa laadukkaan naudanlihan valinnasta, kuten tässä tapauksessa paistista. Lihaa voi myös marinoida ennen pitkää kypsennystä, mutta se ei ole välttämätöntä, sillä paisti kypsyy mausteliemessä. Paisti kypsennetään matalassa lämpötilassa, joko uunissa, liedellä tai grillissä. Tarkoituksena on saavuttaa murea ja helposti revittävä liha.

Kun lihaa on kypsennetty tarpeeksi kauan, se revitään kahden haarukan avulla. Revityn lihan sekaan voi lisätä kastiketta tai mausteita antamaan lisää makua. Usein pulled beefiä käytetään täytteenä sämpylöissä, tacoissa, burritoissa tai muissa ruokalajeissa.

Pulled beefin suosio on kasvanut erityisesti grillauksen ja hitaan kypsennyksen suosion myötä. Monet pitävät siitä, kuinka tämä valmistustapa tuo esiin lihan herkullisen maun ja tekee siitä mehevän ja helpon käsitellä erilaisissa ruokalajeissa.

Valmistusohje:

Sekoita mausteet kulhossa. Ota pari hyppysellistä mausteseosta ja hiero se lihan pintaan huolellisesti.

Kuumenna valurautapata liedellä korkealle lämmölle ja ruskista liha öljyssä kauttaaltaan. Pienennä lämpötilaa keskilämmölle ja nosta liha sivuun. Silppua sipuli ja murskaa valkosipulinkynnet ja kuullota ne padassa n. 5 minuutin ajan.

Lisää appelsiini- ja limemehu. Sekoita lientä pohjaa myöten, jotta ruskistetun lihan maut irtoavat padasta hyvin. Kun seos poreilee, nosta liha takaisin pataan, lisää loput mausteseoksesta, tomaattimurska, lihaliemi ja tarvittaessa vielä vettä, kunnes liha on lähes kokonaan nesteen peitossa. Laita kansi päälle, kuumenna poreilevaksi ja hauduta lihaa n. 2 tunnin ajan.

Ota lopuksi kansi pois ja jatka kypsentämistä ilman kantta n. 30 minuuttia siten, että liemi poreilee selvästi. Testaa, että liha on kyllin ylikypsää revittäväksi. Jos ei ole, jatka kypsentämistä kansi päällä vielä puoli tuntia.

Nosta liha padasta, jätä liemi kiehumaan ilman kantta ja revi liha kahdella haarukalla.

Kun liemi on keittynyt kasaan, voit halutessasi tehdä siitä tasaisen pehmeää sauvasekoittimella. Siirrä revitty liha kulhoon ja sekoita sen joukkoon kastiketta, kunnes liha on sopivan kosteaa ja maku mieleisesi.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)