Pulled Beef - Rönkä - maussa on sen voima

Pulled Beef

Pulled Beef

Kauppalista

Mausteseos:

  • 1½ rkl chipotle -jauhetta
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1 rkl oreganoa
  • 1 tl jauhettua maustepippuria
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 2 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria

Pulled Beef:

  • 2 tl rypsiöljyä
  • n. 1,5 kg Rönkä Naudan paistia (kulmapaisti, paahtopaisti tms.)
  • 5 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 iso sipuli
  • 2 dl appelsiinimehua
  • 2 rkl limemehua
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 5 dl lihalientä
  • suolaa
  • pippuria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Pulled Beef

Sekoita mausteet kulhossa. Ota pari hyppysellistä mausteseosta ja hiero se lihan pintaan huolellisesti.

Kuumenna valurautapata liedellä korkealle lämmölle ja ruskista liha öljyssä kauttaaltaan. Pienennä lämpötilaa keskilämmölle ja nosta liha sivuun. Silppua sipuli ja murskaa valkosipulinkynnet ja kuullota ne padassa n. 5 minuutin ajan.

Lisää appelsiini- ja limemehu. Sekoita lientä pohjaa myöten, jotta ruskistetun lihan maut irtoavat padasta hyvin. Kun seos poreilee, nosta liha takaisin pataan, lisää loput mausteseoksesta, tomaattimurska, lihaliemi ja tarvittaessa vielä vettä, kunnes liha on lähes kokonaan nesteen peitossa. Laita kansi päälle, kuumenna poreilevaksi ja hauduta lihaa n. 2 tunnin ajan.

Ota lopuksi kansi pois ja jatka kypsentämistä ilman kantta n. 30 minuuttia siten, että liemi poreilee selvästi. Testaa, että liha on kyllin ylikypsää revittäväksi. Jos ei ole, jatka kypsentämistä kansi päällä vielä puoli tuntia.

Nosta liha padasta, jätä liemi kiehumaan ilman kantta ja revi liha kahdella haarukalla.

Kun liemi on keittynyt kasaan, voit halutessasi tehdä siitä tasaisen pehmeää sauvasekoittimella. Siirrä revitty liha kulhoon ja sekoita sen joukkoon kastiketta, kunnes liha on sopivan kosteaa ja maku mieleisesi.

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.