Pulled poro

Pulled poro

Kauppalista

  • n. 500 g Rönkä Poron paisti (poron ulkopaisti, poron kulmapaisti tms.)
  • 1 sellerinvarsi
  • 1 sipuli
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl timjamia
  • ½ tl valkopippuria
  • 2 tl suolaa
  • 2-3 dl lihalientä
  • BBQ-kastiketta
  • Voita
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Pulled poro

Pulled poro saattaa kuulostaa hassulta sekoitukselta suomea ja englantia, mutta "pulled" on jo suomenkieleen vakiintunut termi ylikypsäksi haudutetusta lihasta, joka lopuksi revitään kahdella haarukalla suikaleiksi, ja johon lisätään paistolientä tai BBQ-kastiketta. Nyhtöporo on loistava täyte burgereihin, tortilloihin, patonkeihin tai vaikkapa voileipäkakkuun! Voit valmistaa sen myös grillissä, mutta koska poronliha on luontaisesti vähärasvaista, vaarana on kuivuminen pitkän kypsennyksen aikana. Siksi tässä reseptissä pulled poro valmistetaan padassa.

Jos valmistat pulled poron pakastetusta poron paistista, muista sulattaa se jääkaapissa hyvissä ajoin ennen valmistamista. Poista poron paisti pakkauksesta ja kuivaa sen pinta. Sekoita kuivat mausteet keskenään ja hiero niitä poronlihan pintaan kauttaaltaan. Silppua sellerinvarsi, porkkana ja sipuli pienehköksi silpuksi ja litistä sekä puolita kuoritut valkosipulinkynnet.

Kuumenna valurautapata hieman keskilämpöä korkeammalle lämmölle ja sulata reilu voinokare padassa. Voin kuuluu hieman sihahtaa lisätessäsi sen pataan, siitä tiedät lämpötilan olevan sopiva. Ruskista poron paisti joka puolelta n. minuutti per puoli. Kun paisti on ruskistettu pinnaltaan, nosta se hetkeksi sivuun, pienennä lieden lämpötilaa keskitasolle, lisää toinen nokare voita ja kuullota silputtuja selleriä, porkkanaa, sipulia ja puolitettuja valkosipulinkynsiä kunnes ne ovat hieman pehmenneet.

Nosta sitten poron paisti takaisin pataan, lisää lihaliemi ja valele paistin pintaan BBQ-kastiketta. Laita pataan kansi päälle ja siirrä 150°C asteiseen uuniin n. kahdeksi tunniksi.

Tarkista välillä paistin pinta, jotta se ei pääse kuivumaan liiaksi. Voit kääntää paistin ympäri kerran tai kaksi kypsentämisen aikana ja halutessasi valella sen pintaan lisää BBQ-kastiketta.

Kun poron paisti on niin mureaa, että voit repiä sitä haarukalla, nosta paisti leikkuulaudalle lepäämään ja siirrä pata takaisin liedelle. Lisää tarvittaessa hieman vettä, mikäli pata alkaa kuivua. Kiehauta nesteet vielä ja revi sillä välin pulled poro erilliseen kulhoon. Lusikoi paistolientä pulled poron sekaan ja sekoittele. Voit vielä tässäkin vaiheessa lisätä BBQ-kastiketta, mikäli haluat enemmän makeutta poronlihaan.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)