Rapeat pannuperunat - Rönkä - maussa on sen voima

Rapeat pannuperunat

Rapeat pannuperunat

Kauppalista

  • 750 g kiinteitä tai yleisperunoita
  • 1½ tl Provencen yrttisekoitusta
  • 175 g voita
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 12-15 lehteä tuoretta salviaa
  • 2 oksaa tuoretta rosmariinia
  • 2 oksaa tuoretta timjamia
  • 2 kokonaista valkosipulia
  • Suolaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Rapeat pannuperunat

Aloita keittämällä perunat. Kun vesi alkaa kiehua, lisää Provencen yrttisekoitus ja n. 1 tl suolaa. Keitä perunoita hiljalleen kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä.

Esilämmitä uuni 175°C asteeseen. Kuumenna uuninkestävä paistinpannu levyllä keskilämmölle ja lisää voi, rypsiöljy, oliiviöljy sekä 2/3 kaikista yrteistä. Pilko perunat reiluiksi paloiksi (kuorineen tai kuorittuina, oman maun mukaan) ja lisää ne pannulle. Kypsennä perunoita hiljalleen 5-10 minuuttia niin, että öljy poreilee hieman.

Siirrä pannu uuniin ja paahda perunoita n. 30-40 minuuttia. Lisää halkaistut kokonaiset valkosipulit sekä loput yrtit. Lisää myös 1-2 tl suolaa maun mukaan ja sekoita. Laita perunat takaisin uuniin ja jatka paahtamista n. 45 minuuttia.

Kun perunat ovat kauniin ruskeita, nostele ne reikäkauhalla pannulta talouspaperin päälle, jotta öljy pääsee valumaan pois. Koemaista pieni pala ja lisää pintaan vielä suolaa jos koet sen tarpeelliseksi.

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.