Riimiporo - Rönkä - maussa on sen voima

Riimiporo

Riimiporo

Kauppalista

  • 1 kpl Rönkä Poron sisä- tai ulkofile
  • 25 g karkeaa merisuolaa
  • Nippu tuoretta persiljaa
  • 2 dl pinjansiemeniä rouheena
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Riimiporo

Kuivaa file ja poista mahdolliset kalvot niin tarkoin kuin mahdollista. Murskaa pinjansiemenet joko käsin tai tehosekoittimen leikkuuterällä. Silppua myös tuore persilja. Sekoita siemenrouhe ja persiljasilppu keskenään.

Nosta file ison tuorekelmun päälle ja hiero lihan pintaan merisuolaa. Taputtele myös pinjansiemen-persiljaseos fileen pintaan kauttaaltaan.

Kääri file napakasti tuorekelmun sisään ja laita vielä toinen kelmu lihan ympärille varmistukseksi. Kääri paketti lopuksi folioon ja nosta pakastimeen 1-2 vuorokaudeksi.

Ota liha pakastimesta maustumisen jälkeen ja anna sen sulaa huoneenlämmössä n. puoli tuntia. Leikkaa kohmeisesta fileestä paperinohuita viipaleita ja tarjoile aidon lappilaisen ohrarieskan tai ruisleivän päällä esimerkiksi juhlien alkupalana.

Voit viimeistellä riimiporon myös sitruunavinegretillä, ruohosipulilla tai rucolalla.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)