Satokauden nautapata - Rönkä - maussa on sen voima

Satokauden nautapata

Satokauden nautapata

Kauppalista

  • 400 g Rönkä Naudan Paistikuutio naturel
  • ½ paloiteltu myskikurpitsa
  • 3 isoa, kiinteää perunaa
  • 1 sipuli
  • 1 l lihalientä
  • 1 tlk säilöttyjä tomaatteja
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ tl chilijauhetta
  • 1 tl jauhettua mustapippuria
  • ½ tl jauhettua neilikkaa
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • Vettä
  • 50 g voita
  • Suolaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Satokauden nautapata

Esilämmitä uuni 175°C asteeseen.

Ruskista paistikuutiot valurautapadassa voissa, mausta suolalla ja pippurilla. Kuori ja kuutioi perunat, kurpitsa sekä sipuli. Nosta lihakuutiot sivuun ja kuullota padassa kurpitsa- ja perunakuutioita sekä karkeasti silputtua sipulia n. 15 minuutin ajan. Lisää mausteet ja sekoita, kuullota vielä parin minuutin ajan.

Lisää joukkoon ruskistetut paistikuutiot ja vehnäjauhot, sekoittele kunnes jauhot tarttuvat lihoihin ja kasviksiin. Lisää pataan seuraavaksi lihaliemi sekä tomaatit, sekoita hyvin. Lisää vettä tarvittaessa niin, että kaikki ainekset peittyvät.

Siirrä pata uuniin ja kypsennä 2-3 tunnin ajan. Tarjoile tuoreen leivän sekä ranskankermanokareen kera!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)