Shakshuka

Shakshuka

Shakshuka

Kauppalista

  • 400 g Rönkä Nautajauhelihaa (20 %)

  • 1 iso sipuli

  • 2 punaista paprikaa

  • 3 rkl oliiviöljyä

  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna

  • 2 tl kuminaa

  • 2 tl paprikajauhetta

  • 2 rkl silputtua persiljaa

  • 4 rkl silputtua korianteria

  • 1 tl kuivattua timjamia

  • 8 dl hienonnettuja tomaatteja TAI 2 tlk tomaattimurskaa

  • 4 kananmunaa

  • 60g fetajuustoa

0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Shakshuka

Kuori ja pilko sipulit ja paprikat.

Lämmitä öljy kannellisella pannulla tai paistokasarilla keskilämmöllä ja lisää sipulit. Kuullota 2-3 minuuttia kunnes sipulit pehmenevät. Lisää paprikat ja paista välillä sekoittaen, noin 5 minuuttia.

Lisää mukaan valkosipuli, paprikajauhe kumina, persilja, korianteri ja timjami. Sekoita. Paista muutama minuutti, kunnes ainekset saavat hieman väriä.

Lisää ja ruskista jauheliha, sitten lisää tomaatit tai tomaattimurska. Kypsennä 15-20 minuuttia ja anna makujen sekoittua keskenään.

Juuri ennen tarjoilua, tee seokseen neljä koloa kauhalla tai paistolastalla. Riko kananmuna jokaiseen koloon ja ripottele pieneksi pilkottu fetajuusto päälle. Laita kansi pannun päälle ja anna hautua noin 5 minuuttia niin, että kananmunan keltuainen on vielä hieman pehmeä tarjottaessa.

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.