Sipulinen punaviinipata - Rönkä - maussa on sen voima

Sipulinen punaviinipata

Sipulinen punaviinipata

Kauppalista

  • 700 g Rönkä Naudan punaviinisuikale
  • 2 isoa sipulia renkaina
  • 6 valkosipulinkynttä halkaistuna
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 25 g voita
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 3 laakerinlehteä
  • 2 dl punaviiniä
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 3 dl lihalientä
  • 250 g sieniä (tatteja, herkkusieniä tai kantarelleja)
  • 2 porkkanaa
  • Silputtua persiljaa
  • Mustapippuria
  • Suolaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Sipulinen punaviinipata

Esilämmitä uuni 150°C asteeseen. Kuumenna valurautapata liedellä keskilämmölle ja sulata voi padassa. Lisää sipulirenkaat ja halkaistut valkosipulinkynnet ja kuullota n. 10 minuuttia. Siirrä sipulit sen jälkeen lautaselle.

Laita vehnäjauhot, hieman suolaa sekä ripaus mustapippuria muovipussiin ja sekoita. Lisää pussiin puolet lihasuikaleista ja ravista, jotta jauhot tarttuvat suikaleisiin. Nostele lihat lautaselle ja toista sama loppujen lihasuikaleiden kanssa.

Lisää pataan öljyä ja ruskista lihat nopeasti. Tämän jälkeen lisää laakerinlehdet ja loraus viiniä (mikäli haluat jättää viinin pois, käytä enemmän lihalientä). Kiehauta ja lisää kuullotetut sipulit, kuoritut ja pilkotut porkkanat, tomaattipyre ja lihaliemi. Sekoita, kiehauta vielä kerran ja laita pataan kansi päälle.

Siirrä pata uuniin ja hauduta tunnin ajan. Tämän jälkeen lisää sienet isoina paloina, sekoita ja laita pata takaisin uuniin vielä n. puoleksi tunniksi. Lihasuikaleiden kuuluu olla mureita, joten maista välillä ja jatka kypsentämistä jos ne eivät ole vielä suussa sulavan pehmeitä.

Ripottele pinnalle silputtu persilja juuri ennen tarjoilua.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)