Sous vide herkkupaisti

Sous vide herkkupaisti

Kauppalista

  • Rönkä Naudan pintamaustettu herkkupaisti
  • 1 kg Lapin puikulaperunoita

  • ½ dl oliiviöljyä

  • 2 tl suolaa

  • 1 tl rouhittua mustapippuria

  • 6 valkosipulinkynttä murskattuna

  • ½ nippu tuoretta persiljaa silputtuna

  • 2 rkl vehnäjauhoja

  • 30 g voita

  • 2 dl kermaa

0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Sous vide herkkupaisti

Sous vide -kypsennys yleistyy kotikeittiöissäkin kaiken aikaa. Vesihauteessa hitaasti kypsennettäessä kokonainen paistikin saavuttaa saman kypsyysasteen aina pinnasta ytimeen saakka, jolloin lopputuloksena on upean mehukas ja juuri sopivan kypsä herkkupaisti. Samalla mausteet imeytyvät lihaan vieläkin paremmin kypsymisen aikana ja liemestä voit valmistaa upean kastikkeen! Uunilohkoperunat sopivat paistin kumppaniksi mitä parhaimmalla tavalla.

Valmistusohje:

Säädä sous vide -laitteen lämpötila 58°C asteeseen (tai 136°F mikäli laitteesi käyttää Fahrenheit-asteikkoa). Poista Rönkä Naudan herkkupaistin pakkauksesta tarra ja upota vakuumipakattu herkkupaisti vesihauteeseen. Tarra irtoaa kyllä vesihauteessakin hetken kuluttua, mutta pääasia on poistaa se, jotta tarra ei aiheuta tukoksia tai muita ongelmia sous vide -sirkulaattorissa. Kypsennä herkkupaistia vesihauteessa 18-24 tuntia ja lisää tarvittaessa vettä, jos sitä haihtuu pitkän hauduttamisen aikana liiaksi.

Kun kypsennysaikaa on jäljellä n. 1,5 tuntia, aloita uunilohkoperunoiden valmistelu.

Lämmitä uuni 200°C asteeseen. Leikkaa puikulaperunat pitkittäin kahtia tai neljään osaan niiden koosta riippuen. Huuhtele perunalohkot kylmällä vedellä ja valuta kuiviksi.

Sekoita kaikki muut ainekset persiljaa lukuunottamatta isossa kulhossa keskenään ja lisää perunalohkot. Kääntele hyvin, kunnes kaikki perunalohkot ovat kauttaaltaan maustuneita. Levitä sen jälkeen perunat uunipellille ja paista niitä uunissa 45-60 minuuttia, käännellen pari kertaa paistamisen aikana.

Perunoiden ollessa lähes valmiita, nosta naudan herkkupaisti vesihauteesta ja avaa pakkaus varovasti. Valuta paistista irronnut liemi erilliseen astiaan ja kuumenna paksupohjainen paistinpannu korkealle lämmölle. Lisää pannulle voinokare (n. puolet reseptin voimäärästä) ja ruskista naudan herkkupaisti joka puolelta nopeasti. Nosta ruskistettu paisti lepäämään ja laske paistinpannun lämpötilaa keskilämmölle. Lisää loput voista ja ripottele pannulle vehnäjauhot. Ruskista jauhot kevyesti voissa sekoittamalla koko ajan, jotta mausteetkin tarttuvat voi-jauhoseokseen. Kaada pannulle talteen ottamasi liemi ja kuumenna kiehuvaksi jatkuvasti sekoittaen, kunnes kastike suurustuu selvästi. Lisää vielä kerma, kiehauta kastike kertaalleen ja keittele kokoon haluaamasi sakeuteen. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Viipaloi naudan herkkupaisti ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile uunilohkoperunoiden sekä maukkaan kermakastikkeen kera!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)